Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Θες να είσαι ευτυχισμένος: Κάνε στον εαυτό σου αυτή την ερώτηση κάθε μέρα!

Bookmark and Share

Όταν ξυπνάτε το πρωί -μεσημέρι, απόγευμα, δεν έχει σημασία-, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο νου; Μήπως οι δουλειές που πρέπει να γίνουν εντός της ημέρας,
τα emails που πρέπει να στείλετε, τη σωρό της χαρτούρας που πρέπει να τακτοποιήσετε ή τις δουλειές του νοικοκυριού…;

Ή μήπως, σκέφτεστε όλα εκείνα τα πράγματα που θα σας κάνουν, αν όχι ευτυχισμένους, τουλάχιστον χαρούμενους: Το φιλί που θα σας δώσει το μικρό σας παιδί πριν εκείνο φύγει για το σχολείο, ή μια γλυκιά αγκαλιά στον σύντροφό σας. Ή ακόμη κ αν τίποτα δεν έχετε από αυτά που επιθυμείτε, νοιώθετε εξίσου υπέροχα;

Ο Αϊνστάιν κάποτε είχε πει: ″Η πιο σημαντική απόφαση που θα πάρουμε σαν άνθρωποι, είναι αν πιστεύουμε ότι ζούμε σε ένα φιλικό ή εχθρικό σύμπαν″. Είναι το σύμπαν, ο κόσμος σου που ζεις εχθρικό ή φιλικό; Είναι στη διακριτική σου ευχέρεια να το αλλάξεις.

″Κάθε μέρα, που ξυπνάω, ρωτώ τον εαυτό μου: Ζω σε έναν καλό ή κακό κόσμο;″, σημειώνει ο δημοσιογράφος του inc.com, Chris Winfield και εξηγεί ότι ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις το οικείο περιβάλλον σου, επηρεάζει και το πώς θα είναι η διάθεσή του. ″Η θετική ενέργεια, φέρνει λάμψη στα μάτια, περισσότερη ενέργεια και ευτυχία″, σημειώνει με τη σειρά του ο συγγραφέας Ramez Sasson.

Το να ξεκινάς τη μέρα σου με μια συνειδητή απόφαση, ότι το ″σύμπαν είναι φιλικό″, έχεις λιγότερες πιθανότητες να αντιδράσεις με αρνητικό τρόπο σε ότι δεν πάει σύμφωνα με τα σχέδιά σου, όταν δηλαδή κάτι πάει στραβά. Έχεις λίγο περισσότερη υπομονή, και λίγο περισσότερη ελπίδα.

″Το να αισθάνεσαι ευχαρίστηση μπορεί να είναι τόσο διεγερτικό για το μυαλό σας που είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στην ευχαρίστηση αυτη με έναν τρόπο που ενισχύει την απόλαυση″, γράφει σχετικά και η συγγραφέας του βιβλίου ″Train Your Brain to Get Happy″, Susan Reynolds.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.