Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Πώς να περιορίσουμε την ακτινοβολία στο σπίτι μας

Bookmark and Share


Όλοι νιώθουμε ότι το σπίτι είναι το καταφύγιό µας, όμως ακόμα και μέσα στο σπίτι μας υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία µας πρόκειται για τα «ηλεκτρομαγνητικά πεδία» που
εκπέμπονται
στον οικιακό χώρο από τις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ακόµα και αυτές που φαίνονται αθώες.

Η τεχνολογία και ο ηλεκτρισµός έχουν µπει στη ζωή µας για να µας κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα, όµως παράλληλα όλες οι ηλεκτρικές συσκευές, από τη στιγµή που συνδέονται στην πρίζα, εκπέμπουν ακτινοβολία που επηρεάζει τον οργανισµό µας.

Κάποιες από τις ηλεκτρικές συσκευές που «απειλούν» την υγεία μας είναι ο φούρνος µικροκυµάτων, από το 1970 που µπήκε σε κάθε σπίτι, ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν οτι ο φούρνος µικροκυµάτων εκπέμπει, εκτός φυσικά από µμαγνητικό πεδίο λόγω του ηλεκτρικού ρεύµατος, και ραδιοκύματα παρόµοια µε αυτά του κινητού τηλεφώνου, και σύµφωνα µε τους ειδικούς επιστήµονες, µέρος της ενέργειας της ακτινοβολίας διαφεύγει στο γύρω χώρο. Για να προφυλαχθούµε αρκεί να τηρούµε αποστάσεις ασφαλείας –1,5 µέτρο τουλάχιστον μακριά του κατά την ώρα λειτουργίας του και, αν είναι εφικτό, να τον τοποθετούµε σε ψηλό σηµείο.

Ποίος θα περίμενε ότι η συσκευή παρακολούθησης βρεφών έχει εξίσου αρνητικά αποτελέσματα στον οργανισμό μας. Οι συσκευές αυτές λόγω της ασύρµατης τεχνολογίας εκπέμπουν ραδιοκύματα από τον ποµπό τον οποίο έχουµε τοποθετήσει στο βρεφικό δωµάτιο. Γι’ αυτό λοιπόν επιβάλλεται οι συσκευές αυτές να τοποθετούνται τουλάχιστον δύο µέτρα µακριά από το βρέφος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ακόμη και το ηλεκτρικό ξυπνητήρι ρεύµατος , μπορεί να σας διατηρήσει τον ύπνο και την ενέργεια σας. Το διάσηµο ξυπνητήρι µε τους φωτεινούς αριθµούς παράγει µαγνητικό πεδίο και καλό θα είναι να βρίσκεται τουλάχιστον ένα µέτρο µακριά µας.

Όσον αφορά για τις σύγχρονες τηλεοράσεις, εκτός από καλύτερη ποιότητα στην εικόνα, προσφέρουν και µεγαλύτερη ασφάλεια από την ακτινοβολία, αφού οι προγενέστερές τους αποτελούν µια από τις µεγαλύτερες πηγές ακτινοβολίας στο σπίτι. Η ασφαλής απόσταση από αυτές είναι δύο µέτρα, ενώ η απόσταση αυτή αυξάνεται ανάλογα µε το µέγεθος της συσκευής.

Τέλος τη µεγαλύτερη πηγή οικιακής ακτινοβολίας, αποτελεί το κινητό αφού η χρήση του, ακόµα και εντός σπιτιού, είναι πολύ συχνή. Πρέπει να συνδέεται πάντα µε hands free ή blue tooth και να τοποθετείται σε ειδική θήκη προστασίας από την ακτινοβολία. Φυσικά η χρήση του αντενδείκνυνται σε µικρά παιδιά, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικές πρέπει να είναι οι έγκυες. Οι πιο ευπαθείς ομάδες σε όλα αυτά, είναι τα παιδιά όπου σύµφωνα µε έρευνες, τα είναι περισσότερο ευάλωτα στην ακτινοβολία και οι έγκυες όπου οι επιδράσεις της ακτινοβολίας στο έµβρυο που κυοφορούν µπορεί να αποβούν τραγικές.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.