Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

6 αλήθειες που θα σε οδηγήσουν στην ευτυχία

Bookmark and Share

Πολλοί απευθύνονται σε ειδικούς για ψυχολογική στήριξη ή συμβουλευτικές υπηρεσίες αλλά αυτό που παρατηρούν σχεδόν όλοι οι ψυχολόγοι είναι οτι
οι περισσότεροι πελάτες τους ψάχνουν με αγωνία για μια στιγμή “επιφάνειας”.Ένα λεπτό όπου το μυαλό μας θα κάνει το μαγικό
κλικ, θα δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια και θα έχουμε διαλευκάνει τα μυστήρια της ζωής που μας ταλανίζουν καιρό.

Είναι αλήθεια ότι είναι τέλειο να έχεις την “a-ha!!” στιγμή σου, αλλά το θέμα, επισημαίνουν οι επιστήμονες, είναι τι θα κάνεις με αυτές τις αλήθειες που ανακάλυψες, πώς θα τις αξιολογήσεις και θα τις αξιοποιήσεις.

Τις περισσότερες φορές η διαδικασία να αλλάξουμε συνήθειες, ακόμα κι αν το θέλουμε πολύ, είναι επίπονη και υποσυνείδητα το αποφεύγουμε. Το κλειδί είναι το θάρρος, αυτή μάλλον είναι και η πραγματική επιφώτιση.

Παρακάτω θα βρεις μια μικρή λίστα από τις συνειδητοποιήσεις των ατόμων που είχαν την “A-Ha!!!” στιγμή τους, την εκμεταλλεύτηκαν κ άλλαξαν τη ζωή τους!

1. Δεν είσαι αυτό που νομίζουν oι άλλοι οτι είσαι
Αυτό που έχει σημασία είναι πως νιώθεις εσύ για τον εαυτό σου και τι γνώμη έχεις γι αυτόν. Δε γίνεται να αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για το ποια είσαι. Πάντα να είσαι ο εαυτός σου, ο κόσμος σε χρειάζεται γι αυτό που αληθινά είσαι.

2. Το σχέδιο Β συχνά είναι καλύτερο από το Α
Η πιο απελευθερωτική στιγμή είναι αυτή που αφήνεις στην άκρη το τι νομίζεις εσύ οτι είναι το καλύτερο για σένα και αφήνεις το σύμπαν να σου δείξει. Σταμάτα να συνεχίζεις συνήθειες που δεν κάνουν πια κανένα καλό, μια δουλειά, μια σχέση, ένα όνειρο και ακολούθησε την καρδιά σου.

3. Δεν είσαι ένας αριθμός στη ζυγαριά
Όταν θα έχεις πια μεγαλώσει και ζήσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής σου θα σκεφτείς πόσο ανούσια είναι η ενασχόληση με όλες τις νέες δίαιτες, τον πόλεμο με το φαγητό και το μίσος προς το σώμα σου. Προς θεού, δεν εννοούμε να μην ενδιαφέρεσαι για την εικόνα και τη σιλουέτα σου, ωστόσο πάνω από όλα αυτά ας έχεις ενδιαφέρον για αυτό που νιώθεις και όχι αποκλειστικά γι αυτό που φαίνεσαι.

5. Το να είσαι μόνη σου δε σημαίνει οτι βιώνεις μοναξιά
Ο φόβος της μοναξιάς είναι σοκαριστικό συναίσθημα και συχνά κάνει τους ανθρώπους να συμβιβάζονται με κάτι που δε θέλουν πραγματικά. Αν αγαπήσεις την παρέα του εαυτού σου, δε θα νιώθεις μόνη και θα διαλέγεις για φίλους/σύντροφο κτλ αυτούς που πραγματικά θέλεις να έχεις γύρω σου.

6. Δε θα υπάρχει ποτέ στιγμή που ΟΛΑ θα έχουν γίνει στην εντέλεια
Λίστες, δουλειές σπιτιού, υποχρεώσεις δεν τελειώνουν ποτέ. Έτσι είναι η ζωή, γεμάτη προκλήσεις που συνεχώς ανανεώνονται. Αντί να επικεντρώνεσαι στο αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, πανηγύρισε τις μικρές νίκες σου, όταν επιτυγχάνεις κάθε επιμέρους στόχο στην καθημερινότητά σου.

7. Ο συναισθηματικός πόνος δείχνει πόσο πολύ χρειαζόμαστε την αλλαγή
Θλίψη, κατάπτωση και πονοκέφαλοι είναι οι πιο light τρόποι που το σώμα μας μάς προειδοποιεί για κάτι βαθύτερο που δεν παέι καλά. Δες με προσοχή τί δεν παέι καλά στη ζωή σου και ανοίξου σε νέες προοπτικές.

8. Δε χρειάζεται να βρεις το λόγο ύπαρξής σου. Θα σε βρει αυτός.
Η περίοδος ανάμεσα σε αυτό που ήσουν και σε αυτό που αποφάσισες να γίνεις θα έχει δυσκολίες, αλλά αναγνώρισε οτι κάθε πόνος έχει λόγο που υπάρχει και πως κάθε αλλαγή είναι ταραχώδης. Κάθε βήμα σε φέρνει πιο κοντά στο να σχηματίσεις αυτό που πραγματικά είσαι. Απόλαυσε το ταξίδι και βίωσέ το εσωτερικά και με ηρεμία.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.