Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

οι υπερτροφές που καταπολεμούν κάθε κρυολόγημα

Bookmark and Share

Ο ρόλος της διατροφής στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και κατ’ επέκταση στην θωράκιση του οργανισμού σας απέναντι στις
ασθένειες είναι επιστημονικά καταγεγραμμένος.
Ορισμένες τροφές έχουν τέτοιες ιδιότητες, ώστε όχι μόνο προστατεύουν, αλλά και
καταπολεμούν ασθένειες, όπως το κοινό κρυολόγημα, το οποίο ταλαιπωρεί σχεδόν όλους μας κάθε χρόνο. Όταν, μάλιστα, αυτές ανήκουν και στην οικογένεια των “υπερτροφών” χάρη στις πρόσθετες ιδιότητές τους, τότε γίνονται απαραίτητες ειδικά αυτή την περίοδο που τα κρυολογήματα αρχίζουν και εξαπλώνονται.
Δείτε μερικές από αυτές τις τροφές:

Σκόρδο
Περιέχει αλλικίνη, ένα θειικό συστατικό που παράγει ισχυρά αντιοξειδωτικά όταν αποσυντίθεται. Έρευνα του 2001 έδειξε ότι οι άνθρωποι που παίρνουν συμπληρώματα σκόρδου για 12 εβδομάδες μεταξύ του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου έχουν λιγότερα κρυολογήματα. Και από εκείνους που τελικά αρρωσταίνουν, όσοι παίρνουν συμπλήρωμα σκόρδου αισθάνονται καλύτερα γρηγορότερα. Το σκόρδο σας δίνει πολλά αντιοξειδωτικά, όταν καταναλώνεται ωμό. Αλλά η γεύση του είναι πολύ δυνατή για τα γούστα σας, μπορείτε κάλλιστα να προμηθευτείτε κάψουλες με εκχύλισμα σκόρδου.

Μάραθο
Όπως και ο γλυκάνισος, το μάραθο είναι ένα φυσικό αποχρεμπτικό και μπορεί να σας βοηθήσει με τη συμφόρηση στο στήθος και να απαλύνει τον επίμονο βήχα. Η ρίζα του μάραθου μπορεί να καταναλωθεί ωμή, ή ψητή, αλλά μπορείτε να πάρετε όλα τα θρεπτικά του στοιχεία και με ένα τσάι από από τους σπόρους μάραθου. Βάλτε 1,5 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήστε το για 15 λεπτά, σουρώστε και βάλτε και λίγο μέλι.

Καθαρό κρέας γαλοπούλας
Οι άπαχες πρωτεΐνες, όπως το στήθος της γαλοπούλας χωρίς την πέτσα, είναι ψηλά στη λίστα των τροφών που καταπολεμούν τη γρίπη και το κρυολόγημα. Χρειάζεστε πρωτεΐνες όχι μόνο για την οικοδόμηση των μυών, αλλά κ για τη δημιουργία αντισωμάτων και την καταπολέμηση της λοίμωξης στον οργανισμό.
Καλές πηγές πρωτεΐνης είναι επίσης τα φασόλια, τα καρύδια και τα γαλακτοκομικά.

Μαύρη σοκολάτα
Αφήσαμε το... καλύτερο για το τέλος. Επιδόρπιο είναι άλλωστε! Το καθαρό κακάο περιέχει περιέχει (ανά γραμμάριο) περισσότερα αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν ασθένειες (πολυφαινόλες) από τα μούρα, ενώ ταυτόχρονα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο. Πολύ συχνά, όμως, τα διατροφικά οφέλη του κακάο “επισκιάζονται” από τη ζάχαρη και τα κορεσμένα λιπαρά που υπάρχουν σε σοκολάτες και άλλες λιχουδιές. Για να πάρετε στο μέγιστο τα οφέλη του καθαρού κακάο, μην ξεπερνάτε τα 7 γραμμάρια την ημέρα της μαύρης σοκολάτας με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.