Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Υπερκατανάλωση ζάχαρης: Τρία βήματα για να επανέλθεις

Bookmark and Share

Ένα απολαυστικό επιδόρπιο επιτρέπεται πού και πού, ως γνωστόν όμως πρέπει να προσέχεις πόση ζάχαρη καταναλώνεις, αφού δεν κάνει καλό ούτε στην υγεία σου ούτε στη γραμμή σου.Αν για κάποιο λόγο έφαγες
περισσότερα γλυκά ή ζαχαρωτά απ’ ό,τι πρέπει για παράδειγμα επειδή δεν κατάφερες να «δαμάσεις» τη λιγούρα σου ή είχες πάει σε κάποια γιορτή– τότε μπορεί να ταλαιπωρηθείς από δυσάρεστα συμπτώματα όπως ο στομαχόπονος, το τρέμουλο ή η έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης.

Αυτό συμβαίνει επειδή η ζάχαρη προκαλεί απότομη αυξομείωση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σου, η οποία μεταφράζεται σε εναλλαγές στη διάθεσή σου και στα επίπεδα της ενέργειάς σου. Επίσης, όταν πέσουν πολύ χαμηλά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σου θα νιώσεις ξανά έντονη πείνα ή λιγούρα.


Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για να κλείσεις αυτόν τον φαύλο κύκλο;


1. Φάε ένα σνακ με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες

Οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες διασπώνται με αργό ρυθμό, οπότε θα σταθεροποιήσουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σου. Μερικές καλές ιδέες για σνακ είναι ένα μήλο με μία κουταλιά φιστικοβούτυρο, ένα βραστό αυγό και μία χούφτα φιστίκια ή λίγο χούμους με λαχανικά.

2. Φάε ένα γιαούρτι

Στο γαστρεντερικό σύστημα υπάρχουν «κακά» βακτήρια που τρέφονται από τη ζάχαρη. Για να εξισορροπήσεις τη λεγόμενη μικροχλωρίδα του εντέρου σου χρειάζεσαι μερικά «καλά» βακτήρια, δηλαδή προβιοτικά, τα οποία μπορείς να τα βρεις σε ορισμένα γιαούρτια.

3. Κάνε λίγη γυμναστική

Πολλές φορές ο λόγος που στρεφόμαστε στη ζάχαρη και σε άλλα ανθυγιεινά φαγητά και σνακ είναι το έντονο στρες. Το τρέξιμο, το ποδήλατο ή ακόμη και το περπάτημα θα σε βοηθήσουν να απελευθερώσεις την ένταση και την πίεση που νιώθεις για να σταματήσεις να λαχταράς τη ζάχαρη.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.