Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Τι κρύβεται πίσω από τη συχνοουρία

Bookmark and Share

Οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται την τουαλέτα 4-8 φορές τη μέρα. Όποιος ξεπερνάει αυτό το όριο, τότε είναι πιθανό να έχει πρόβλημα συχνοουρίας.Πολλά προβλήματα συνδέονται με
τη συχνοουρία. Μαζί με πυρετό, πόνο ή δυσφορία στην κοιλιά, μπορεί να κρύβεται μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Συμφωνα με το onmed.gr, άλλες πιθανές αιτίες συχνουρίας περιλαμβάνουν:

Διαβήτης

Η συχνοουρία είναι συχνά ένα πρώιμο σύμπτωμα τόσο του διαβήτη τύπου 1 όσο κ του τύπου 2, καθώς το σώμα προσπαθεί να απαλλαγεί από την αχρησιμοποίητη γλυκόζη μέσω των ούρων.

Εγκυμοσύνη

Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της εγκυμοσύνης η αυξανόμενη σε όγκο μήτρα ασκεί πίεση στην ουροδόχο κύστη, προκαλώντας συχνή ούρηση.

Προβλήματα προστάτη

Ένας αυξημένος σε όγκο προστάτης μπορεί να πιέζει την ουρήθρα και να μπλοκάρει τη ροή των ούρων. Αυτό προκαλεί ερεθισμό στο τοίχωμα της ουροδόχου κύστης. Η κύστη αρχίζει να συμπιέζεται ακόμη και όταν περιέχει μικρές ποσότητες ούρων, προκαλώντας πιο συχνή ούρηση.

Διάμεση κυστίτιδα

Αυτή η πάθηση χαρακτηρίζεται από πόνο στην κύστη και την πυελική περιοχή. Συχνά, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μια "επείγουσα" και συχνή ανάγκη για ούρηση.

Εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλες νευρολογικές ασθένειες

Μια βλάβη των νεύρων που τροφοδοτούν την ουροδόχο κύστη μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τη λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένης της συχνής, απρόσμενης/επιτακτικής ανάγκης για ούρηση.

Μερικές φορές η συχνοουρία δεν είναι ένα σύμπτωμα ενός προβλήματος, αλλά είναι το ίδιο το πρόβλημα. Σε άτομα με σύνδρομο υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης, οι ακούσιες συσπάσεις της κύστης οδηγούν σε επείγουσα ούρηση, ακόμα και αν κύστη δεν είναι γεμάτη.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.