Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν πρέπει να φάτε το πρωί

Bookmark and Share

Η ποιότητα του πρωινού σας έχει άμεση σχέση τελικά με το πόσο καλά ή άσχημα αισθάνεστε την υπόλοιπη ημέρα.Για αυτό το λόγο διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα χειρότερα τρόφιμα για να τα φάτε το πρωί και φροντίστε να τα αντικαταστήσετε άμεσα.






Μπέικον, ζαμπόν, και λουκάνικα
Το επεξεργασμένο κρέας περιέχει νιτρικά άλατα, που σχετίζονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Τα προϊόντα αυτά έχουν πολύ λίπος και αυτό δε βοηθούν την καλή υγεία του οργανισμού σας.

Δημητριακά με ζάχαρη
Μερικά δημητριακά είναι γεμάτα υδατάνθρακες και ζάχαρη, με αποτέλεσμα όταν καταναλώνονται, να εκτοξεύουν τα επίπεδα του σακχάρου αίματος πολύ γρήγορα στα ύψη και το ίδιο γρήγορα να ξαναπέφτουν. Αντιθέτως, εξαιρετικά κατάλληλα είναι εκείνα με πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, καθώς επίσης και τα καρύδια.

«Ελαφριά» γιαουρτογλυκίσματα
Μπορεί να αναγράφουν πως περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες ακόμα και εκείνα τα γιαούρτια με γεύσεις φρούτων, γλυκών κλπ. Όμως, τις περισσότερες φορές είναι γεμάτα με χημικές ουσίες. Προτιμότερη είναι η κατανάλωση απλών γιαουρτιών με χαμηλά λιπαρά.

Ντόνατς, γλυκά πιτάκια (πχ μηλοπιτάκια), γεμιστά κουλουράκια
Δεν είναι μόνο επειδή οι συγκεκριμένες λιχουδιές παρασκευάζονται με λευκό αλεύρι, αλλά και επειδή έχουν πάρα πολύ ζάχαρη, που είναι ο χειρότερος τρόπος για να πάρετε ενέργεια το πρωί .Η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης αυξάνει ταχέως το σάκχαρο στο αίμα, με αποτέλεσμα να πεινάτε νωρίτερα και να πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες να διατηρηθούν επί μακρόν τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου, να υπάρχει κίνδυνος για μελλοντική εμφάνιση παχυσαρκίας και διαβήτη.

Muffins
Τα muffins παρασκευάζονται όχι μόνο από λευκό αλεύρι, αλλά έχουν βούτυρο ή λάδι (σπάνιο) και πάρα πολύ ζάχαρη. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται για το πρωινό, αλλά αν δεν υπάρχει κάτι άλλο, είναι προτιμότερο να φάτε τόσο όσο είναι το μέγεθος ενός μεγάλου αυγού και όχι παραπάνω.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.