Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Τα 7 πλεονεκτήματα της εργένικης ζωής

Bookmark and Share

Μια σχέση προσφέρει τρυφερότητα, οικειότητα και στοργή, όμως οι επιστήμονες αποδεικνύουν πως υπάρχουν μερικά κρυφά πλεονεκτήματα στην εργένικη ζωή.


Εκτός απ τν απεριόριστο ελεύτερο χρόνο, δείτε τι άλλο απολαμβάνουν οι singles!




1. Καλύτερη φυσική κατάσταση

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία αποδεικνύει ότι τα άτομα που βρίσκονται σε μόνιμη σχέση σταματούν να προσέχουν τη διατροφή τους κ το σώμα τους. Το 62% των ζευγαριών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσε πως έχει πάρει κιλά κατά τη διάρκεια της σχέσης.

2. Καλύτερη κοινωνική ζωή

Αναμφίβολα, τα ζευγάρια δυσκολεύονται περισσότερο να γνωρίσουν καινούρια άτομα και κάνουν νέους φίλους. Έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Marriage and Family δείχνει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες περνούν πολύ λιγότερο χρόνο με φίλους και συγγενείς μετά το γάμο.

3. Καλύτερη σχέση με το αλκοόλ

Αν και οι ελεύθερες κοπέλες βγαίνουν αρκετά, πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι παντρεμένες γυναίκες καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ από τις ελεύθερες ή τις χωρισμένες γυναίκες.

4. Καλύτερη σεξουαλική ζωή

Σύμφωνα με τη μελέτη Singles in America, το 20% των παντρεμένων γυναικών δεν εκφράζει δυσαρέσκεια όταν η σεξουαλική τους ζωή δεν είναι καλή. Το ποσοστό για τις ελεύθερες γυναίκες ήταν μόλις 11%.

5. Καλύτερη εργασιακή ζωή

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, οι περισσότερες εταιρείες προτιμούν να προσλαμβάνουν άτομα που δεν έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις. Τα στατιστικά δείχνουν ότι από τις 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που ήταν διαθέσιμες στην Αμερική κατά την περίοδο της κρίσης, το 90% καλύφθηκε από άτομα χωρίς σύζυγο και παιδιά.

6. Καλύτερος ύπνος

Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Συμβούλιο για Καλύτερο Ύπνο BSC έδειξε ότι ένας στους τέσσερις Αμερικανούς που βρίσκεται σε μόνιμη σχέση θα προτιμούσε να κοιμάται μόνος.

7. Λιγότερα οικονομικά προβλήματα

Φαίνεται πως μια σχέση αποτελεί επένδυση τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών έδειξε ότι τα οικονομικά ζητήματα είναι η βασική αιτία διαφωνίας και διένεξης μεταξύ των ζευγαριών.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.