Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Από ποιο αυτί ακούμε καλύτερα και γιατί;

Bookmark and Share

Μια έρευνα σχετικά με την ακοή των ανθρώπων και από ποιο αυτί επεξεργάζονται καλύτερα τις πληροφορίες αποφάσισε να κάνει μια ομάδα
Ιταλών επιστημόνων.Οι ερευνητές στήριξαν τα πορίσματά τους σε τρία πειράματα. Στο πρώτο, παρατήρησαν
286 θαμώνες κλαμπ, συζητώντας με δυνατή μουσική στο υπόβαθρο γι να δουν σε ποιο αυτί μιλούσαν οι περισσότεροι θαμώνες στους υπόλοιπους. Στο δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές προσέγγισαν 160 θαμώνες και μουρμούρισαν κάτι ακατάληπτο, περιμένοντας να δουν ποιο αυτί θα προτιμούσαν για να ακούσουν καλύτερα, το αριστερό ή το δεξί.

Στο τρίτο πείραμα οι ερευνητές ζήτησαν από 176 θαμώνες κλαμπ τσιγάρο, επιλέγοντας γι να τους μιλήσουν είτε το δεξί είτε το αριστερό τους αυτί και διαπίστωσαν πως το αίτημά τους εισακούστηκε σαφώς περισσότερο μέσω του δεξιού αυτιού. Το ίδιο ίσχυσε και με τα δύο προηγούμενα πειράματα που έδειξαν ότι το δεξί αυτί είχε καλύτερη ανταπόκριση. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; «Όταν μιλάς στο δεξί αυτί του συνομιλητή σου τα λόγια σου στέλνονται σε ένα ελαφρώς πιο πρόθυμο τμήμα του εγκεφάλου» αναφέρουν οι ερευνητές και προσθέτουν ότι οι άνθρωποι επεξεργάζονται καλύτερα τις πληροφορίες όταν κάποιος τούς διατυπώνει ένα αίτημα στο δεξί αυτί, πιθανότατα γιατί τις πληροφορίες από το δεξί αυτί τις διαχειρίζεται η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, που είναι καλύτερη σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με τη δεξιά.











0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.