Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Γιατί πρέπει να τρώμε σπιτικό φαγητό

Bookmark and Share

Νέα έρευνα αποδεικνύει αυτό που όλοι φανταζόμασταν. Το σπιτικό φαγητό όχι μόνο είναι πιο υγιεινό αλλά έχει και λιγότερες θερμίδες.Το σπιτικό φαγητό είναι καλύτερο από το έτοιμο
για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα γιατί
παρασκευάζεται με φρέσκα, αγνά υλικά που φτιάχνουμε κ επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αλλά φτωχό σε λιπαρά. Το γεγονός ότι δεν έχει συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης το κάνει να, είναι ποιοτικό και υγιεινό.

Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη οι άνθρωποι που τρώνε σπιτικό φαγητό, τρέφονται πιο υγιεινά και καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες, άρα κινδυνεύουν λιγότερο να πάρουν βάρος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Τζούλια Γούλφσον της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό διατροφολογίας “Public Health Nutrition” ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 9.000 άτομα άνω των 20 ετών. Η μελέτη βασίστηκε σε απαντήσεις των συμμετεχόντων σε ερωτηματολόγια σχετικά με το πού έτρωγαν και πόσο κατά τις τελευταίες 30 ημέρες.
Η έρευνα έδειξε ότι τόσο τα άτομα που έτρωγαν μια φορά την εβδομάδα φαγητό στο σπίτι τους, όσο και τα άτομα που έτρωγαν στο σπίτι τους καθημερινά κατανάλωναν κατά μέσο όρο λιγότερες θερμίδες, λιγότερο λίπος, και λιγότερη ζάχαρη σε σχέση με αυτούς που έτρωγαν έτοιμο φαγητό.

Επιπλέον, όσοι έτρωγαν στο σπίτι τους τακτικά, έτρωγαν πιο υγιεινά, επειδή κατανάλωναν πολύ λιγότερα κατεψυγμένα τρόφιμα και, επιπλέον, όταν τύχαινε να φάνε έξω, απέφευγαν το «φαστ φουντ».
Τα άτομα που δούλευαν πολλές ώρες ήταν αυτά που έτρωγαν συχνότερα εκτός σπιτιού και κινδύνευαν περισσότερο από παχυσαρκία.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η έλλειψη χρόνου και οι οικονομικοί – εργασιακοί περιορισμοί αποτελούν τα βασικά εμπόδια για το υγιεινό μαγείρεμα στο σπίτι σε τακτική βάση.

«Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι όσοι μαγειρεύουν στο σπίτι τους, έχουν πιο υγιεινή διατροφή. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε την κοινή γνώμη για τα οφέλη του μαγειρέματος στο σπίτι και επίσης να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν καλύτερες επιλογές όταν τρώνε έξω», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.