Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

6 περίεργοι τρόποι για να ωφελήσετε την καρδιά σας

Bookmark and Share

Αν ψάχνετε για υγιεινούς τρόπους να ωφελήσετε την υγεία σας, ξεχάστε το. Μια επίσκεψη στο ζαχαροπλαστείο της περιοχής για να αγοράσετε μαύρη σοκολάτα, είναι ίσως η πιο έξυπνη κίνηση που...



θα μπορούσατε να κάνετε για να ελέγξετε την πίεσή σας. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν Ιταλοί επιστήμονες σε άτομα που είχαν προδιάθεση για διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση, προστέθηκε στη διατροφή τους για 15 ημέρες ένα μέτριο κομμάτι μαύρης σοκολάτας.



Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά καθώς μειώθηκε η πίεσή τους χάρη στα φλαβονοειδή-αντιοξειδωτικά συστατικά της σοκολάτας. Οι επιστήμονες αποφάνθηκαν πως με την λογική κατανάλωση σοκολάτας, τα καρδιοαγγειακά προβλήματα θα μπορούσαν να μειωθούν έως και 20%. Ωστόσο, προσέξτε το είδος της σοκολάτας που θα καταναλώσετε. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά και λιγότερη ζάχαρη, αυξάνοντας έτσι την ευεργετική της δράση σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Yale.




Δώστε ώθηση στη σεξουαλική σας ζωή

Άλλη μια συμβουλή που σίγουρα δεν περιμένατε να ακούσετε. Και όμως, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Νέας Αγγλίας, άνδρες που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έχουν κατά 65% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρδιοαγγειακές νόσους. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως η ορμόνη οξυτοκίνη, που έχει συνδεθεί με την οικειότητα και τη μείωση του άγχους, απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και κυρίως την στιγμή του οργασμού. Γεγονός που αυτόματα μεταφράζεται σε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση αλλά και σε… άσκηση καθώς μισή ώρα σεξουαλικής επαφής μεταφράζεται σε απώλεια 60 θερμίδων!


Ακούστε μουσική

Η μουσική είναι το καταλληλότερο γιατρικό για την… απόφραξη των αρτηριών! Ακούγοντας καθημερινά 30 λεπτά μουσικής με σταθερό ρυθμό σε συνδυασμό με ειδικές ασκήσεις αναπνοής, μπορείτε να μειώσετε την συστολική σας πίεση κατά 3 μονάδες μετά από 3 μήνες σύμφωνα με μια ιταλική έρευνα. Το «κλειδί» της υπόθεσης είναι το είδος της μουσικής που θα ακούσετε σύμφωνα με τους ειδικούς καθώς θα πρέπει να σας αρέσει ιδιαίτερα ώστε να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα που είναι η διαστολή των αγγείων κατά 26%!


«Λιώστε» στα videogames

Αυτό και είναι περίεργο! Και όμως σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση, οι κονσόλες παιχνιδιών που όμως ευνοούν την κίνηση (όπως οι Wii), όπου μπορείς να παίξεις εικονικό μποξ ή να τρέξεις, σίγουρα ωφελούν την καρδιά στην περίπτωση που «εξασκούμαστε» γύρω στα 150 λεπτά την εβδομάδα. Κάτι τέτοιο μπορεί να μειώσει τη συστολική πίεση έως και 3 μονάδες αρκεί να… σηκωνόμαστε από τον καναπέ.


Πιείτε στην υγειά σας

Δανοί ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 75.000 άνδρες και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι έπιναν δυο ποτηράκια αλκοόλ την ημέρα είχαν κατά 31% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια σοβαρή καρδιακή πάθηση. Και αυτό συμβαίνει γιατί το αλκοόλ σε λογικές και μετρημένες ποσότητες μεγαλώνει τις αρτηρίες και τις κάνει πιο εύκαμπτες, γεγονός που οδηγεί σε φυσιολογικά επίπεδα αρτηριακής πίεσης.


Γελάστε για την..καρδιά σας!

Δεν πρόκειται για κάτι νέο καθώς σίγουρα θα έχετε ακούσει ή διαβάσει πως το γέλιο ωφελεί ιδιαίτερα την καρδιά. Αν γελάσετε με μια κωμωδία τότε οι αρτηρίες σας θα διασταλούν κατά 22% σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Μέριλαντ. Και ποια είναι η ιατρική συνταγή; Γέλιο για…15 λεπτά κάθε μέρα σύμφωνα με τους γιατρούς αλλά όχι απλό χαμόγελο, όπως αναφέρουν οι ειδικοί αλλά γέλιο με την καρδιά σας!












0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.