Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Δείτε με πόση ζάχαρη σας φορτώνουν δύο ποτηράκια αλκοόλ

Bookmark and Share

Μόλις δύο ποτήρια από το αγαπημένο σας ποτό μπορούν να σας κάνουν να ξεπεράσετε το επιτρεπόμενο όριο ζάχαρης ανά ημέρα.



Νέα βρετανική μελέτη δείχνει ότι ένα ποτήρι τζιν με τόνικ περιέχει περίπου 3,5 κουταλιές ζάχαρης, ενώ ένα ποτήρι μηλίτη (χυμός μήλου με αλκοόλ) περιέχει 5 κουταλιές ζάχαρης.

Προσφάτως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι πρέπει να μειώσουμε σημαντικά την ημερήσια κατανάλωση ζάχαρης προκειμένου να προστατεύσουμε τν υγεία μας.

Συγκεκριμένα, η οδηγία του Οργανισμού αναφέρει ότι οι ενήλικες δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από 25 γραμμάρια ζάχαρης την ημέρα. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί περίπου σε 6 κουταλάκια.

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας, μετρήθηκε η διατροφική αξία μεγάλης γκάμας αλκοολούχων ποτών ώστε να διαπιστωθεί πόση είναι η κρυμμένη ζάχαρη σε αυτές τις «υγρές θερμίδες».

Αντίθετα με τη βιομηχανία τροφίμων, οι εταιρίες που παρασκευάζουν αλκοολούχα ποτά δε χρειάζεται να αναγράφουν τη διατροφική αξία του προϊόντος στις ετικέτες.

Κατά μέσο όρο, τα περισσότερα ποτά που εξέτασαν οι ερευνητές περιείχαν από 9 μέχρι και 20 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα 250 ml.

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται άμεσα με την παχυσαρκία, την καρδιοπάθεια και το διαβήτη.

Έτσι, οι ειδικοί προτείνουν να επιλέγουμε αλκοολούχα ποτά με όσο το δυνατόν λιγότερη ζάχαρη, όπως το κόκκινο κρασί και η μπύρα και παράλληλα να αποφεύγουμε τα θερμιδοφόρα κοκτέιλ ή την ανάμειξη οποιουδήποτε ποτού με χυμούς.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.