Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Τι είναι η σεξυπνία και γιατί είναι επικίνδυνη

Bookmark and Share

Σεξυπνία είναι η κατάσταση στην οποία ένα άτομο κάνει σεξ σε κάποιον άλλο άνθρωπο ενώ κοιμάται και όταν ξυπνήσει δεν θυμάται τίποτα. Αν και δεν είναι ευρέως γνωστή αφορά
πολύ μεγάλο ποσοστό πληθυσμού που διακατέχεται από διαταραχές στον ύπνο. Τώρα, νέα έρευνα Καναδών επιστημόνων δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι η σεξυπνία.

Όπως εξήγησαν οι ερευνητές η σεξυπνία είναι σαν την υπνοβασία. Ανήκει στις διαταραχές του ύπνου κ κάνει άτομα με διαταραχές του ύπνου να κάνουν πράγματα που δεν θέλουν αλλά δεν μπορούν να ελέγξουν γιατί κοιμούνται. Ανάμεσα σε αυτά, και σεξ.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως το 8% όσων έχουν διαταραχές ύπνου και οι οποίοι παρακολουθούνται στενά σε Κέντρα Διαταραχών Ύπνου, παρουσιάζουν και σεξυπνία.

Μάλιστα, η σεξυπνία είναι πολύ συχνότερη στους άντρες σχεδόν 3 φορές πιο πολύ από ότι στις γυναίκες. Το ποσοστό στους άντρες ανέρχεται στο 11% ενώ στις γυναίκες είναι 4%.

Όπως εξήγησαν οι ερευνητές η σεξυπνία είναι σαν την υπνοβασία.
Όπως τόνισαν οι ερευνητές τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί μπορεί να μην είναι πλήρως αντιπροσωπευτικά του γενικού πληθυσμού καθώς, οι έρευνες εστίασαν μόνο σε ασθενείς με διαταραχές ύπνου οι οποίοι και παρακολουθούνταν σε εξειδικευμένα Κέντρα. Είναι πολύ πιθανό τα ποσοστά αυτά όπως λένε να είναι πολύ μεγαλύτερα.

Το πιο ανησυχητικό για τους επιστήμονες είναι ότι αν το άτομο που δέχεται τις σεξουαλικές πράξεις δεν είναι θετικό ως προς αυτές και τις δεχτεί ως επίθεση τότε η πράξη λαμβάνει διαστάσεις βιασμού.

Μάλιστα, όπως είπαν, υπήρξαν περιπτώσεις βιασμού στις οποίες ο κατηγορούμενος ως υπεράσπιση του παρουσίασε τη διαταραχή της σεξυπνίας.

Οι επιστήμονες, συμβουλεύουν όσους τους συμβαίνει, είτε είναι ζευγάρια είτε όχι, να συζητούν το θέμα αυτό και να απευθύνονται σε ειδικό, ώστε να τους ενημερώσει για το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διαταραχής του ύπνου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.