Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Η ψυχολογία των ανθρώπων την άνοιξη

Bookmark and Share


Την άνοιξη η ψυχολογία των ανθρώπων μεταβάλλεται, γεμίζοντας με θετικά συναισθήματα καθώς υπάρχει χαραγμένη
στην μνήμη τους, η γέννηση και η αναπαραγωγή
της φύσης. Υπάρχει μια διαρκής αλληλεπίδραση μεταξύ της ανθρώπινης ύπαρξης και του φυσικού περιβάλλοντος. 

Για τν περισσότερο κόσμο δεν είναι μόνο μια εποχή του χρόνου, αλλά και ένα συναισθηματικά χρωματισμένο σύμβολο, που φτάνει στο αποκορύφωμα μεγαλοπρέπειας και ο ίδιος όντας ένα πλάσμα της φύσης, δεν μπορεί παρά να συμμετέχει σ’ αυτό το παιχνίδι της ζωής κ της δημιουργίας με αισιοδοξία.

Η ευαισθησία των ανθρώπων στις εξωτερικές επιδράσεις ποικίλει. Την άνοιξη , ο άνθρωπος δεν αλλάζει τη ζωή του αυτή καθεαυτή, αλλά τη στάση και τν τοποθέτηση του απέναντι σ’ αυτήν. Γεγονός, ρομαντικό και παρήγορο για την εποχή που ζούμε γιατί ο άνθρωπος το πλάσμα της φύσης έρχεται σε αντίφαση με τον ίδιο τον εαυτό του.

Από τη μια μεριά καταστρέφει τη φύση και απ τν άλλη συμμετέχει με τη συμπεριφορά του, στην αναδημιουργία και την αναπαραγωγή της. Τα συναισθήματα που δημιουργούνται με τον ερχομό της άνοιξης είναι αισιοδοξία, ευεξία, δημιουργικότητα, ρομαντική διάθεση, ερωτική διάθεση, χαλάρωση.

Αποτέλεσμα, λοιπόν, αυτής της διαδικασίας είναι να έρχονται και μεταβολές στον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου, ο οποίος κατά συνέπεια διαμορφώνει μια συγκεκριμένη στάση απέναντι στη ζωή ιδιαίτερα την συγκεκριμένη εποχή.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.