Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι ένας πόνος στα δόντια;

Bookmark and Share

Ένας πόνος των δοντιών μπορεί να είναι σημάδι ενός προβλήματος με ακόμη πιο σοβαρότερες επιπλοκές απο την απώλεια κάποιου δοντιού. Οι πιο επικίνδυνες καταστάσεις που μπορούν να
προκαλέσουν πονόδοντο ως σύμπτωμα περιλαμβάνουν:


Η στηθάγχη (που προκαλείται από την ανεπαρκή παροχή αίματος και οξυγόνου στον καρδιακό μυ, λόγω στένωσης των αρτηριών της καρδιάς) γίνεται αισθητή συνήθως ως πόνος στο στήθος ή στον αριστερό βραχίονα, αλλά σε περίπου 10% των περιπτώσεων εκδηλώνεται και με πόνο στην αριστερή πλευρά της γνάθου. Οι ασθενείς με ιστορικό καρδιακής νόσου πρέπει να γνωρίζουν τη πιθανότητα αυτή, και να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε ένα ξαφνικό πονόδοντο, ειδικά αν έχουν καλή στοματική υγεία.

 Ο πόνος των δοντιών μπορεί να είναι ένδειξη ενός επερχόμενου καρδιακού επεισοδίου.
Τα οδοντικά αποστήματα είναι μια κοινή αιτία της πονόδοντου. Εάν ένα απόστημα αφεθεί χωρίς θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, η λοίμωξη μπορεί να επεκταθεί στους ιστούς στη βάση του στόματος και τον λαιμό προκαλώντας μια κατάσταση γνωστή ως στηθάγχη Ludwig, που μπορεί να γίνει απειλητική για τη ζωή, εμποδίζοντας τον αεραγωγό και προκαλώντας δυσκολία στην αναπνοή. Εάν έχετε συμπτώματα όπως πυρετός, ρίγη, ναυτία, ή έντονο οίδημα που αποτελούν ενδείξεις σοβαρής λοίμωξης, θα πρέπει να δείτε το γιατρό ή τον οδοντίατρο σας αμέσως.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.