Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ανοιξιάτικες αλλεργίες: Πως να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα

Bookmark and Share

Η μετάβαση από το χειμώνα στην άνοιξη είναι μια από τις ωραιότερες περιόδους του έτους.Πώς θα απολαύσετε όμως τον ανοιξιάτικο καιρό, όταν «τρέχουν» τα μάτια και
η μύτη και δεν μπορείτε να κρατήσετε το κεφάλι σας από το βάρος;
Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα φάρμακα και σπρέι που ανακουφίζουν τα συμπτώματα, πολλά όμως έχουν παρενέργειες όπως υπνηλία, πονοκέφαλο και ξηροστομία.
Δείτε παρακάτω κάποιες φυσικές λύσεις για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα των ανοιξιάτικων αλλεργιών.
Φαγούρα στα μάτια
Αν φοράτε φακούς επαφής, καλό είναι να τους αποφεύγετε την περίοδο της έντονης γύρης και να προτιμάτε τα γυαλιά σας. Οι φακοί μπορεί να παγιδεύσουν αλλεργιογόνα στα μάτια σας και να επιδεινώσουν τη φαγούρα και την ερυθρότητα.
Κάντε κομπρέσες με κρύο νερό για να υποχωρήσει η αίσθηση καψίματος. Οι πλύσεις με φυσιολογικό ορό επίσης θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το κοκκίνισμα και τη φαγούρα.
Μπούκωμα και καταρροή
Οι ρινικές πλύσεις έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια πιο δημοφιλείς και από το συχνό βούρτσισμα των δοντιών. Ο στόχος των ρινικών πλύσεων είναι ο καθαρισμός των ιγμορείων της μύτης από τις βλέννες, τις κρούστες και τα αλλεργιογόνα. Οι βλέννες και οι κρούστες στα ιγμόρεια ερεθίζουν το ρινικό βλεννογόνο και συντελούν στη διατήρηση της φλεγμονής του.
Γεμίστε την κατάλληλη συσκευή με ζεστό αλατόνερο (κατά προτίμηση νερό απόσταξης και όχι βρύσης) και κάντε πλύσεις πρώτα στο ένα ρουθούνι και μετά στο άλλο. Η θερμότητα καταπραΰνει τα ερεθισμένα ιγμόρεια και το νερό διαλύει τις βλέννες και απομακρύνει τα αλλεργιογόνα. Για τις ώρες που δεν είστε σπίτι, προμηθευτείτε ένα σπρέι φυσιολογικού ορού.

Έντονη συμφόρηση και πίεση στα ιγμόρεια
Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα αλλεργικά συμπτώματα. Ο πόνος σας εξαντλεί και δεν μπορείτε να εργαστείτε, να οδηγήσετε ή να κοιμηθείτε. Τα αποσυμφορητικά συχνά στεγνώνουν τη βλέννα, καθιστώντας τα συμπτώματα ακόμη χειρότερα. Εφαρμόστε κομπρέσα με ζεστό νερό απευθείας στο πρόσωπό σας. Κάντε ελαφρύ μασάζ με τις άκρες των δακτύλων κατά μήκος των ρινικών κόλπων (πάνω και κάτω από τα μάτια) για να χαλαρώσετε τις βλέννες.
Μπορείτε επίσης να βάλετε μερικές σταγόνες ελαίου ευκαλύπτου κάτω από τα ρουθούνια σας για να ανακουφίσετε τη συμφόρηση. Η γυμναστική είναι επίσης ευεργετική για κάποιους, καθώς ο ιδρώτας βοηθά στη αποσυμφόρηση. Μην ξεχνάτε τέλος να πίνετε ζεστά, όπως τσάι και ζωμούς.
Συμφόρηση και βήχας το βράδυ
Η οριζόντια στάση στον ύπνο μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή που σε συνδυασμό με εξάρσεις βήχα καθιστούν αδύνατο τον ύπνο. Είναι σημαντικό να κρατάτε κλειστό το παράθυρο του υπνοδωματίου και να χρησιμοποιείτε καθαριστή αέρα με φίλτρο HEPA που καθαρίζει τον αέρα από τα αλλεργιογόνα. Ο υγραντήρας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη χαλάρωση της βλέννας και την πρόληψη της ξηρότητας του λαιμού που ευθύνεται για τον βήχα.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.