Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Δείτε 5 τρόπους που θα σας κάνουν εξυπνότερους!

Bookmark and Share

Μερικοί λένε πως οι έξυπνοι άνθρωποι γεννιούνται...Άλλοι λένε πως η εξυπνάδα θέλει εξάσκηση για να μπορέσει να εκφραστεί και να βγει δυναμικά στο προσκήνιο. Ό,τι και αν πιστεύετε, εμείς σας προτείνουμε
πέντε τρόπους που θα...
απογειώσουν την ευφυΐα σας!






Διαλογισμός
Εδώ και χιλιάδες χρόνια γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα του διαλογισμού. Η μέθοδος του διαλογισμού μπορεί να διαφέρει απ άνθρωπο σε άνθρωπο (ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του) αλλά, σε γενικές γραμμές, έχει να κάνει με ήρεμες, βαθιές αναπνοές και ασκήσεις με τις οποίες το άτομο μπορεί να κατακτήσει μεγαλύτερη εσωτερική ηρεμία. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο διαλογισμός επηρεάζει και την πραγματική δομή του εγκεφάλου. Υποστηρίζεται ότι η μνήμη, η λειτουργία και η προσοχή επηρεάζονται θετικά απ τν διαλογισμό. Μια μελέτη,
μάλιστα, έδειξε ότι ο καθημερινός διαλογισμός αυξάνει το μέγεθος τμημάτων του εγκεφαλικού φλοιού. Δεν προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση το ότι πολλές επιχειρήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, προσφέρουν μαθήματα διαλογισμού στους εργαζόμενους!

Εξάσκηση μυαλού
Ο εγκέφαλος, όπως πολλά μέρη του ανθρώπινου σώματος, χρειάζεται καθημερινή εξάσκηση προκειμένου να διατηρήσει την δύναμη και την ζωτικότητά του. Κάποιες ασκήσεις για "ενδυνάμωση" εγκεφάλου περιλαμβάνουν ευχάριστες δραστηριότητες, όπως τα παζλ, τα sudoku και τα σταυρόλεξα. Υπάρχουν και άλλοι, πιο... ακαδημαϊκοί τρόποι για να δυναμώσει το μυαλό, όπως για παράδειγμα η επίλυση μαθηματικών προβλημάτων και οι επιδόσεις στην γεωμετρία. Αν δεν έχετε, πάντως, χρόνο για όλα αυτά μπορείτε να κάνετε απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, όπως για παράδειγμα να βουρτσίσετε τα δόντια σας με το άλλο χέρι ή να περπατήσετε με διαφορετικό τρόπο προκειμένου να πιέσετε το μυαλό σας να δουλέψει περισσότερο.

Μη φοβάστε τα βακτήρια!
Τον Ιούνιο του 2010, ερευνητές από το Κολλέγιο Sage παρουσίασαν ευρήματα που έδειχναν ότι κάποιοι συγκεκριμένοι τύποι βακτηρίων, οι οποίοι βρίσκονταν συνήθως μέσα στην βρωμιά, έκαναν τα ποντίκια πιο... "'εξυπνα"! Τα ποντίκια που ήρθαν σε επαφή με τα συγκεκριμένα βακτήρια έδειξαν μεγαλύτερη ικανότητα σε τεστ ενώ παρουσιάσαν λιγότερο άγχος και μεγαλύτερα επίπεδα σεροτονίνης. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως πρέπει να πάτε να κυλιστείτε στην βρωμιά! Μπορείτε απλά να μην την φοβάστε και να "επωφεληθείτε" από αυτήν όταν κάνετε δουλειές στον κήπο ή απλά κατά την διάρκεια μιας βόλτας στην εξοχή.

Ύπνος, ο θαυματουργός
Οι επιστήμονες έκαναν λάθος όταν θεωρούσαν ότι ο εγκέφαλος κλείνει εντελώς κατά την διάρκεια του ύπνου προκειμένου να επαναφορτιστεί. Έρευνες τώρα δείχνουν ότι ο εγκέφαλος κάνει κάποιες διεργασίες κατά την διάρκεια του ύπνου που του επιτρέπουν να ανανεωθεί και να είναι πιο ξεκούραστος και άρα σε μεγαλύτερη εγρήγορση και διαύγεια την επόμενη μέρα. Ο "καλός" ύπνος αυξάνει την λειτουργία του εγκεφάλου και την ικανότητά του να εστιάζει σωστά κατά την διάρκεια της ημέρας. Αν και διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, ο βραδινός ύπνος για 6-8 ώρες συνεχόμενα θεωρείται συνήθως αρκετός.

Φροντίδα του σώματος
H φυσική άσκηση είναι εξαιρετικά σημαντική για το σώμα, αλλά και για το μυαλό. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και, κατά συνέπεια, αυξάνει τα επίπεδα οξυγόνου και γλυκόζης στον εγκέφαλο. Η διατροφή είναι επίσης πολύ σημαντική. Τα Ω3 λιπαρά, τα αβγά, η πρωτεϊνη, τα πράσινα λαχανικά, το πράσινο τσάι και οι ξηροί καρποί είναι τροφές που έχουν συνδεθεί με έναν "έξυπνο" εγκέφαλο. Γι' αυτό μην ξεχνάτε να ασκείστε τακτικά και να επιλέγετε με σύνεση σωστή διατροφή!









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.