Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Τι να τρώτε για να μην κάνετε ρυτίδες

Bookmark and Share

Δείτε πώς μπορείτε να θωρακίσετε τον οργανισμό σας με τον καλύτερο τρόπο ενάντια στα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπό σας, αρκεί να βάλετε στην διατροφή
σας επτά βασικές ομάδες τροφών.

Αυτά θα σας βοηθήσουν να γλιτώσετε ή να καθυστερήσετε την εμφάνιση ρυτίδων:





 

Πράσινα λαχανικά

Όπως τα αυγά, έτσι και τα λαχανικά με πράσινα φύλλα όπως το σπανάκι, το λάχανο κ το μαρούλι είναι σημαντικές πηγές λουτεΐνης και ζεαξανθίνης. Το σπανάκι ειδικά βοηθάει πολύ τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που καταστρεύουν το σώμα σας. Έρευνες έδειξαν ότι τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά μειώνουν σημαντικά την εμφάνιση ρυτίδων, αλλά και προστατεύουν από το λύμφωμα μη-Χότζκινς.

Μύρτιλα (blueberries)

Αυτό το είδους μούρων, θεωρείται θρεπτικός «δυναμίτης». Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά,ενώ ειδικά τα άγρια μύρτιλα ενισχύουν σημαντικά την άμυνα του οργανισμού. Έρευνες έδειξαν ότι η ουσία ανθοκυανίνη που περιέχουν είναι άκρως αντιοξειδωτική.

Λαχανικά με κίτρινες και πορτοκαλί ρίζες

Βάλτε στην διατροφή σας μεγάλες ποσότητες Β-καροτίνης, η οποία κάνει πολύ καλό στο δέρμα και τα μάτια. Εκτός από τα καρότα, καλές επιλογές είναι επίσης οι γλυκοπατάτες, οι κολοκύθες και τα κολοκυθάκια.

Μπρόκολο

Είναι μία κατηγορία μόνο του! Η αντιοξειδωτική ουσία κερσετίνη που περιέχει εκτός από αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθάει και στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Μπορείτε να την βρείτε και στα κρεμμύδια κ τα μήλα. Μάλιστα τα λαχανάκια Βρυξελλών, που είναι είδος μπρόκολου, έχει βρεθεί ότι περιέχουν μέχρι και 30 φορές περισσότερη ποσότητα από την αντιοξειδωτική ουσία ισοθειοκυάνιο, σε σύγκριση με το κλασικό μπρόκολο.

Οργανικά αυγά

Το αυγό περιέχει 9 σημαντικά αμινοξέα, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιταμίνη D. Προσπαθήστε να φάτε ένα αυγό ωμό, αφού το μαγείρεμά του καταστρέφει σε ένα βαθμό την θρεπτική του αξία.

Αλόη

Οι αντι-γηραντικές της ιδιότητες είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι ο χυμός από αλόη αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου του οργανισμού με αποτέλεσμα να μειώνει τις ρυτίδες και να βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.

Σκόρδο

Μαζί με το κρεμμύδι είναι γεμάτο ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και άρα είναι καλό για το δέρμα και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.