Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Βόμβες απο ζάχαρη οι χυμοί φρούτων

Bookmark and Share

Οι χυμοί φρούτων μπορεί να θεωρούνται μια υγιεινή επιλογή, ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να πίνουμε περισσότερο από ένα ποτήρι την ημέρα λόγω της υψηλής
περιεκτικότητάς σε σάκχαρα .

Oι ειδικοί υγείας επισημαίνουν ότι οι νέοι ηλικίας 11 έως 19 ετών, καταναλώνουν κατά μέσο όρο 47% περισσότερη ζάχαρη ημερησίως , με κύριες πηγές τους χυμούς φρούτων , τα αναψυκτικά , τις μπάρες δημητριακών , τα μπισκότα κ τα κέικ. Μόνο το 10% των έφηβων αγοριών και 7% των έφηβων κοριτσιών καταφέρνουν να καταναλώνουν πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα που είναι αναγκαίες γι σωστή διατροφή. Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ενήλικες δεν έχουν καλύτερες επιδόσεις στην υγιεινή διατροφή καθώς μόνο το 1/3 καταναλώνουν πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως και η διατροφή του μέσου ενήλικα ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια της ημερήσιας πρόσληψης ζάχαρης κατά 10%.

Η έρευνα , στην οποία συμμετείχαν 4.000 ενήλικες και παιδιά , μεταξύ 2008 και 2012 , λέει ότι το 48% των ανδρών και των γυναικών έχουν πάνω από τα κανονικά επίπεδα χοληστερόλης , γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα κ εγκεφαλικό επεισόδιο. Επίσης η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ενήλικες τρώνε το 50% της συνιστώμενης εβδομαδιαίας κατανάλωσης λιπαρών ψαριών – τα οποία περιέχουν ω3 λιπαρά οξέα που προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και άνοια - ενώ οι έφηβοι και τα παιδιά καταναλώνουν μόνο το 1/5 της συνιστώμενης εβδομαδιαίας ποσότητας.

"Αυτή η μελέτη δίνει μια σαφή εικόνα ότι πάρα πολλοί άνθρωποι , και ειδικά τα παιδιά , δεν τρώνε αρκετά υγιεινά. Αυτό τους βάζει σε μεγαλύτερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου , διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκίας τώρα ή στο μέλλον . Δν υπάρχει μαγική σφαίρα για να λύσει το πρόβλημα . Οι γονείς , τα σχολεία , τα εστιατόρια και η βιομηχανία τροφίμων έχουν ένα ρόλο να παίξουν", ανέφερε ο Σιμόν Γκίλεσπι, διευθύνων σύμβουλος του Βρετανικού Καρδιολογικού Ιδρύματος.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.