Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Μαγικές τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες

Bookmark and Share

Yπάρχουν κάποιες μαγικές τροφές που θα σας βοηθήσουν σε ζητήματα καρδιάς. Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν
την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι οι βουλωμένες αρτηρίες, οι οποίες είναι
το αποτέλεσμα μια αλληλουχίας λανθασμένων επιλογών στη διατροφή κ τον τρόπο ζωής μας. Η λύση βρίσκεται στο πιάτο σας!



Αβοκάντο
Αυτή η υπερτροφή μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο. Eναι πλούσιο σε κάλιο και μαγνήσιο, δύο βασικές ενώσεις γι τη θεραπεία της υπέρτασης. Μάλιστα, περιέχει αυτά τα δύο θρεπτικά συστατικά περισσότερο από άλλα φρούτα, όπως οι μπανάνες ή τα ακτινίδια.


Λάδι
Οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι όταν τα μόρια της κακής χοληστερόλης αναμειγνύονται με μονοακόρεστα λιπαρά (όπως αυτά που βρίσκουμε στο ελαιόλαδο), έχουν μικρότερη πιθανότητα να οδηγηθούν σε οξείδωση. Είναι νόστιμο, υγιεινό και κάνει καλό στην υγεία.



Σπαράγγια
Είναι μια πραγματική υπερτροφή. Περιέχει βιταμίνες A, E και C, K που δυναμώνουν το νευρικό μας σύστημα, μας προστατεύουν από μυκητιάσεις και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Άτομα που πάσχουν από υπέρταση πρέπει να τιμούν τα συγκεκριμένα λαχανικά αφού το μεταλλικό άλας του καλίου που περιέχουν, κατεβάζει την αρτηριακή πίεση.


Ρόδι
Ο χυμός του έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, βοηθώντας στην καταπολέμηση της σκλήρυνσης των αρτηριών. Μειώνει τις βλάβες στα αγγεία και επιβραδύνοντας την εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι ο χυμός ροδιού μειώνει τις επιδράσεις του στρες στα αιμοφόρα αγγεία, προκαλώντας την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο δρα ως αγγειοδιασταλτικό.


Μπρόκολο
Είναι νόστιμο, υγιεινό και σύμφωνα με έρευνες, οι χημικές ουσίες που έχει προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο του πνεύμονα. Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν πως μια ουσία του, η σουλφοραφάνη, ενεργοποιεί ένα μηχανισμό που εμποδίζει την απόφραξη των αρτηριών.


Καφές
Μια έρευνα καρδιολόγων της Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ικαρίας, δείχνει ότι η με μέτρο κατανάλωση καφέ, ένα με δύο φλιτζάνια την ημέρα, από ηλικιωμένα άτομα, τα οποία πάσχουν από υπέρταση, μπορεί να επιφέρει βελτιώσεις στην κατάσταση των αρτηριών τους. Το κλειδί φυσικά είναι το μέτρο. Μην πιείτε πάνω από έναν καφέ, πόσο μάλλον τρεις…


Μέλι
Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και «σώζει» από καρδιακή προσβολή. Η τακτική χρήση βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής κ δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.











0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.