Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Oι οκτώ αρρώστιες που προκαλεί η χρήση κλιματιστικού

Bookmark and Share

Η χρήση του κλιματιστικού κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι σχεδόν καθημερινότητα. Στη χώρα μας υπάρχουν κλιματιστικά όχι μόνο
σε εργασιακούς χώρους, νοσοκομεία, ιδρύματα, ξενοδοχεία αλλά και σε όλες σχεδόν τις κατοικίες.

Η κακή χρήση τους και η ελλιπής συντήρηση του κλιματιστικού μπορεί αν προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας. Έχει παρατηρηθεί κ από μελέτες ότι προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, δέρματος, ματιών, μυών και αρθρώσεων εμφανίζονται πιο συχνά ή επιδεινώνονται σε άτομα που εργάζονται ή ζουν σε χώρους με κλιματισμό.

1. Τα πλέον συνηθισμένα προβλήματα είναι η φαρυγγίτιδα, η βραχνάδα φωνής, ο βήχας, η ρινίτιδα λόγω της ξηρότητας των βλεννογόνων της μύτης κ του λαιμού από τον αέρα που ανακυκλώνει το κλιματιστικό.

2. Επίσης από κακή συντήρηση των συστημάτων αποθήκευσης και μεταφοράς νερού στο κλιματιστικό μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια που προκαλούν πνευμονία (νόσος λεγεωνάριων) με έντονα συμπτώματα από το αναπνευστικό και υψηλό πυρετό.

3. Ο πονοκέφαλος

4. Η ψύξη μυών

5. Η επιδείνωση πόνων αρθρίτιδας και νευρίτιδας

6. H ξηρότητα του δέρματος και η εμφάνιση δερματοπαθειών

7. H μόλυνση του αναπνευστικού από μύκητες και σκόνη με επιδείνωση ή εμφάνιση αλλεργιών

8. H ξηρότητα των ματιών και η επιπεφυκίτιδα κυρίως σε άτομα που φορούν φακούς επαφής ή με ιστορικό αλλεργιών είναι συχνά προβλήματα.

Έτσι καλό είναι σε χώρους που κλιματίζονται να γίνεται μέριμνα για τη σωστή συντήρηση των κλιματιστικών και την ορθή χρήση τους με θερμοκρασία στον χώρο στους 25 βαθμούς και συχνό αερισμό του χώρου.

Άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες, δερματοπάθειες, με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα καθώς κ άτομα μεγάλης ηλικίας και βρέφη καλό είναι να προφυλάσσονται από τις απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας, τις χαμηλές θερμοκρασίες και την πολύωρη έκθεση σε χώρους με κλιματισμό.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.