Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Το μπαχαρικό που καταπολεμά τη στυτική δυσλειτουργία

Bookmark and Share

Μια αλοιφή από σκόνη κάρυ θα μπορούσε να ενισχύσει τη σεξουαλική ικανότητα των ανδρών και να σημάνει το τέλος των ενοχλητικών προβλημάτων στύσης.Η νέα κρέμα που αναπτύσσεται
από τους επιστήμονες περιέχει κουρκουμίνη - μια χημική ουσία που βρίσκεται στον κουρκουμά και της προσφέρει κιτρινωπό χρώμα.

Οι δοκιμές δείχνουν ότι η αρωματική γεύση αυξάνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, μόλις η αλοιφή τοποθετηθεί στο στομάχι.

Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι οι επιδράσεις της κουρκουμίνης στην αρσενική λίμπιντο, διήρκεσαν περισσότερο από κάποια συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Η νέα αλοιφή, που αναπτύχθηκε από επιστήμονες στο Κολέγιο Ιατρικής του Albert Einstein στη Νέα Υόρκη, διεισδύει στο δέρμα και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν την βουβωνική περιοχή.

Η διατροφή βασισμένη στο κάρυ είναι εξαιρετικά απίθανο να έχει το ίδιο αποτέλεσμα, καθώς μεγάλο μέρος του μπαχαρικού καταστρέφεται από τα γαστρικά υγρά του στομάχου.

Ένας στους δέκα άνδρες πάσχει από στυτική δυσλειτουργία σε κάποια στιγμή της ζωής τους και μερικές μελέτες υποδεικνύουν ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των ατόμων πλήττονται.

Παρόλο που τα φάρμακα όπως το Viagra έχουν φέρει επανάσταση στη θεραπεία, περίπου το 30% των ανδρών που τα παίρνουν δεν βλέπουν βελτίωση.

Ο Δρ David Goldmeier, εμπειρογνώμονας σεξουαλικής ιατρικής στο Imperial College London, δήλωσε ότι η κουρκουμίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό και μπορεί να αποτρέψει τις βουλωμένες αρτηρίες - ένας βασικός παράγοντας που προκαλεί στυτική δυσλειτουργία.

Αλλά είπε ότι χρειάζονται περισσότερα τεστ για να αποδειχθεί ότι δουλεύει εξίσου καλά στους άνδρες. «Είναι μια ενδιαφέρουσα μελέτη», πρόσθεσε.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.