Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Χυμοί φρούτων… χαρίζουν δροσιά, νοστιμιά και αναζωογόνηση!

Bookmark and Share

Τώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, οι περισσότεροι καταφεύγουμε σε παγωμένα αναψυκτικά, μπύρες και παγωτά για να πάρουμε μια γεύση δροσιάς.Λάθος λένε οι επιστήμονες
τροφίμων καθώς μπορεί στιγμιαία κάποια τρόφιμα να μας χαρίζουν την αίσθηση δροσιάς όπως το παγωτό, προοδευτικά όμως ανεβάζουν την θερμοκρασία του σώματος.

Ας δούμε λοιπόν ποιες τροφές μας κάνουν να ζεσταινόμαστε περισσότερο και ποιες μας δροσίζουν

Τροφές που μας «ζεσταίνουν»

Παγωτό
Η περιεκτικότητα του παγωτού σε λιπαρά στην πραγματικότητα μας κάνει να ζεσταινόμαστε περισσότερο. Στιγμιαία μας χαρίζει δροσιά αλλά όταν το σώμα αρχίζει τη διαδικασία της πέψης το σώμα μας παράγει θερμότητα για να χωνέψει το λίπος, όπως όλα τα τρόφιμα που περιέχουν πρωτεϊνες, υδατάνθρακες κτλ.

Καστανό ρύζι
Οι σύνθετοι υδατάνθρακες όπως το ρύζι και τα άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι επίσης δύσκολα στην πέψη, αυξάνοντας την θερμοκρασία του σώματος.

Μπύρα
Το αλκοόλ ενισχύει την αφυδάτωση του οργανισμού και μπορεί να προκαλέσει αγγειοδιαστολή (διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων) με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πιο ζεστό το δέρμα σας. Όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση τόσο μεγαλύτερη έξαψη θα νιώθετε.

Τροφές που μας «δροσίζουν»

Καρπούζι
Το καρπούζι, όπως άλλωστε και τα περισσότερα τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα νερού, κρατούν την θερμοκρασία του σώματος χαμηλά, την ίδια ώρα η πέψη του χρειάζεται ελάχιστη ενέργεια για να επιτευχθεί.

Πράσινα λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι κατά 80-90% νερό άρα εύκολα στην αφομοίωση από το πεπτικό σύστημα και μικρότερη ενέργεια από το σώμα.

Πιπεριές καυτερές
Κι όμως οι πικάντικες τροφές μας χαρίζουν δροσιά. Με την αντίστροφη διαδικασία από τα δροσερά, το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. Τα πικάντικα τρόφιμα μας προκαλούν ιδρώτα και μας παρέχουν μια αίσθηση δροσιάς, τουλάχιστον στο δέρμα σας.













0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.