Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Δροσιστείτε στο σπίτι χωρίς κλιματιστικά

Bookmark and Share


Αν σας ενοχλεί ο κλιματισμός ή δεν τον αντέχει η τσέπη σας και δεν αντέχετε όμως ούτε τη ζέστη, ανακαλύψτε φιλικούς στο περιβάλλον τρόπους να δροσιστείτε ανέξοδα.



* Με τη δύση του ήλιου, ανοίξτε όλα τα παράθυρα του σπιτιού, ώστε να μπει ο δροσερός αέρας και να δημιουργηθεί ρεύμα αέρα. Αν επιθυμείτε καλύτερα αποτελέσματα και για την επόμενη ημέρα αφήστε τα ανοιχτά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την επόμενη το σπίτι σας θα είναι πιο δροσερό αφού θα έχει κρατήσει τη δροσιά από το βράδυ.

* Φροντίστε η νότια και νοτιοδυτική πλευρά του σπιτιού σας να είναι καλά σκιασμένη. Οι νότιες πλευρές του σπιτιού είναι πιο εκτεθειμένες στην ηλιακή ακτινοβολία και οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν απευθείας στους τοίχους. Έχετε τις τέντες κατεβασμένες κατά τη διάρκεια της ημέρας ή μπορεί να βάλετε αναρριχητικά φυτά ή πολλά ψηλά φυτά στο μπαλκόνι σας. Με τον τρόπο αυτό θα ρίξετε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού έως 3 βαθμούς.

* Μια ακόμη οικονομική λύση για δροσιά είναι και ο ανεμιστήρες οροφής που βοηθά σημαντικά στην πτώση της θερμοκρασίας.

* Το βράδυ ρίξτε δροσερό νερό με το λάστιχο στο μπαλκόνι και καταβρέξτε τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού.

* Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα για τις τέντες και τους τοίχους αφού τα σκούρα δεσμεύουν την ηλιακή ακτινοβολία και αυξάνουν την θερμοκρασία στο εσωτερικό. Διαλέξτε τα επίσης σε ανοιχτές αποχρώσεις και στο εσωτερικό (τοίχοι , καναπέδες, έπιπλα) ώστε να μην απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία. Επιλέξτε βαμβακερά και όχι τα συνθετικά υφάσματα για τα ριχτάρια των καναπέδων. Με αυτόν τον τρόπο θα νοιώθουμε πιο δροσερά όταν καθόμαστε στον καναπέ.

*Αν μένετε στον τελευταίο όροφο φυτεύεστε στην ταράτσα.Τα φυτά αποτελούν ίσως την καλύτερη θερμομόνωση για το σπίτι.

*Απομακρύνετε τους καθρέφτες από τα παράθυρα, γιατί αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία στο εσωτερικό.

*Τέλος έχετε κλειστές τις κουρτίνες τις ώρες της ημέρας που ο ήλιος είναι στα… φόρτε του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.