Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Συνήθειες που σκοτώνουν την καρδιά μας

Bookmark and Share


Οσο περίεργο και αν ακούγεται, το να έχει κανείς πολλά αδέρφια αυξάνει τον κίνδυνο να εκδηλώσει καρδιοπάθεια, και αυτός δεν είναι ο μόνος τέτοιος παράγοντας. Υπάρχουν
μια σειρά λόγοι που επιβαρύνουν τη λειτουργία της καρδιάς μας και τους οποίους δεν υποψιαζόμαστε καν.
Οταν μια γυναίκα γεννάει πολλά αγόρια, η μήτρα της εκτίθεται σε ανδρική τεστοστερόνη, οπότε το παιδί που ακολουθεί θα έχει χαμηλότερα επίπεδα ως ενήλικας. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πώς γίνεται αυτό, αλλά εικάζεται ότι εκεί αλλάζουν οι ρυθμίσεις στον οργανισμό του υπερ-εκτεθειμένου στη μήτρα μωρού. Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης στην ενήλικη ζωή συνδέονται ξεκάθαρα με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Το ίδιο κάνει και η συνήθεια κάποιων ανθρώπων να πηγαίνουν αργά για ύπνο. Ερευνητές της κλινικής Misao στην Ιαπωνία διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που πέφτουν για ύπνο μετά τα μεσάνυχτα έχουν πολύ πιο άκαμπτες αρτηρίες, σε σχέση με αυτούς που κοιμούνται νωρίτερα.

Οσοι, δε, ξενοκοιμούνται, εκτίθενται σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο. Αυτό προέκυψε από έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και αποδίδεται στο γεγονός ότι οι άπιστοι άνδρες έχουν πίεση στο σπίτι και κατάθλιψη, παράγοντες που επιβαρύνουν την καρδιά.

Η κακή σχέση με τη βρύση μεγαλώνει επίσης τον κίνδυνο. Ερευνα σε 20.000 άνδρες και γυναίκες στην Καλιφόρνια έδειξε ότι αυτοί που πίνουν πάνω από πέντε ποτήρια νερό την ημέρα είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρδιοπάθεια, σε σχέση με αυτούς που πίνουν δύο ποτήρια νερό. Αυτό αποδίδεται στο ότι η αφυδάτωση αυξάνει την πυκνότητα του αίματος.

Κάποιες φορές όμως οι παράγοντες είναι και ανατομικοί. Για παράδειγμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην «British Heart Journal», πολλοί άνθρωποι που πέθαναν ξαφνικά από καρδιαγγειακά προβλήματα είχαν χαρακιές στον λοβό των αφτιών τους.

Σουηδοί ερευνητές, δε, διαπίστωσαν ότι πάνω από το 80% των ανθρώπων κάτω των σαράντα ετών που υπέκυψαν από στεφανιαία νόσο είχε ραβδώσεις στον λοβό του αφτιού του. Μια ερμηνεία είναι ότι οι ραβδώσεις αυτές προκαλούνται από δύσμορφα αγγεία στην περιοχή.











0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.