Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης

Bookmark and Share

Τρεις φορές άσκηση την εβδομάδα, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης έως και κατά 16%, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε
στο περιοδικό JAMA Psychiatry.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι, οι άνθρωποι που στον ελεύθερό τους χρόνο είναι σωματικά δραστήριοι, έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη.

Επιπλέον, όσες περισσότερες φορές φροντίζουν να ασκούνται την εβδομάδα, τόσο το καλύτερο.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο University College του Λονδίνου, όσοι γυμνάζονται τρεις φορές τν εβδομάδα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν κατάθλιψη έως και 16%.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία 11.000 ανθρώπων, οι οποίοι είχαν γεννηθεί το 1958, καταγράφοντας τα καταθλιπτικά συμπτώματα και τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητάς τους όταν ήταν 23, 33, 42 και 50 ετών.

Όπως ανέφερε στη Daily Mail η επικεφαλής της έρευνας, Dr Snehal Pinto Pereira, από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού του UCL, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά έναντι της κατάθλιψης.

«Η γυμναστική στον ελεύθερο χρόνο έχει προστατευτική δράση κατά της κατάθλιψης. Αν ένας ενήλικας 20-40 ετών, που δεν είναι σωματικά δραστήριος, εντάξει τη γυμναστική στη ζωή του τρεις φορές την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης περίπου 16%» εξήγησε η ίδια και συνέχισε: «Το πιο σπουδαίο είναι, ότι αυτή η επίδραση εμφανίζεται σε όλον τον πληθυσμό και όχι μόνο σε εκείνους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο κλινικής κατάθλιψης. Όσο πιο δραστήριος είναι κανείς, τόσο λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα εμφανίζει».








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.