Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

Δείτε ποια είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα της εβδομάδας!

Bookmark and Share

Ποια είναι άραγε η πιο θανατηφόρα μέρα της εβδομάδας; To LiveScience στις ΗΠΑ ανέλυσε στοιχεία από το CDC (Centers for Disease Control and Prevention) και έχει την απάντηση.


Η βάση δεδομένων Wonder του CDC περιλαμβάνει δεδομένα από όλους τους θανάτους στις ΗΠΑ από το 1999 μέχρι το 2014, και διαπιστώθηκε ότι, σε ένα σύνολο άνω των 39 εκατομμυρίων θανάτων, οι περισσότεροι (5,7 εκατ) σημειώθηκαν ημέρα Σάββατο.

Ωστόσο, υπήρξαν και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα: Οι κυριότεροι λόγοι ήταν οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος, τα χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, τα εγκεφαλικά, το Αλτσχάιμερ, ο διαβήτης, η γρίπη, η πνευμονία, οι νεφροπάθειες και η αυτοκτονία, καθώς και τα τροχαία.

Οι καρδιακές προσβολές «κορυφώνονται» τις Δευτέρες, και ακολουθούν οι Τρίτες. Τις Τρίτες σημειώνονται οι περισσότεροι θάνατοι από γρίπη και πνευμονία, ωστόσο τα τροχαία είναι τα λιγότερα αυτή την ημέρα. Οι Τετάρτες βρίσκονται ακριβώς στη μέση της κατάταξης, με 5,6 εκατ. θανάτους, ενώ οι Πέμπτες είχαν τους λιγότερους θανάτους από καρδιοπάθειες, διαβήτη και όπλα.

Οι Παρασκευές παραπέμπουν περισσότερο σε δεδομένα σαββατοκύριακου, κατά το οποίο δείχνει να γίνεται...μακελειό, καθώς ανεβαίνουν πολύ τα δυστυχήματα, από τροχαία, περιστατικά με όπλα, αλλά ακόμα και (τις ούτως ή άλλως ελάχιστες) επαφές με δηλητηριώδη φυτά και ζώα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.