Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Ποιες τροφές δεν πρέπει να βάζετε στην κατάψυξη. (video)

Bookmark and Share

Η κατάψυξη αναμφίβολα κάνει την καθημερινότητά μας πολύ πιο εύκολη, αφού μας επιτρέπει να παρατείνουμε σημαντικά τη διάρκεια ζωής των τροφίμων και να
διατηρήσουμε το φαγητό που περίσσεψε ώστε να το καταναλώσουμε μέρες ή και βδομάδες αργότερα.

Ορισμένα τρόφιμα όμως δεν «αγαπούν» τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αφού η σύσταση και η γεύση τους αλλοιώνονται όταν τα τοποθετούμε στην κατάψυξη.

- Τα φρούτα και τα λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, όπως το πεπόνι, τα σταφύλια, το αγγούρι, η ντομάτα και το μαρούλι, μαλακώνουν υπερβολικά και χάνουν την ιδιαίτερη γεύση και υφή τους αν τα παγώσουμε και μετά τα ξεπαγώσουμε.

- Οι ωμές πατάτες δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στην κατάψυξη, καθώς γίνονται άγευστες και αλλοιώνεται η σύστασή τους. Αν είναι μαγειρεμένες τότε μπορείτε να τις βάλετε στην κατάψυξη για μελλοντική κατανάλωση.

- Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το τυρί-κρέμα, το γιαούρτι και το τυρί τύπου κότατζ αλλοιώνονται και νερώνουν μετά από τη συντήρηση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τα μαλακά τυριά, τα οποία μετατρέπονται σε έναν άμορφο πολτό αν τα παγώσετε και μετά τα ξεπαγώσετε.

- Όσο για τα αυγά, αν τα τοποθετήσετε ολόκληρα στην κατάψυξη υπάρχει κίνδυνος να… εκραγούν, κάτι που με τη σειρά του θα οδηγήσει πιθανότατα σε εξάπλωση μικροβίων και επιμόλυνση των υπόλοιπων τροφίμων που βρίσκονται στην κατάψυξη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.