Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

4 τροφές για super όραση !

Bookmark and Share

Προβλήματα με την όραση όπως ο καταρράκτης και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας λόγω ηλικίας επηρεάζουν
καθημερινά εκατομμύρια ενήλικες, Η αλήθεια είναι ότι αυτού του είδους οι καταστάσεις μπορούν, πολύ εύκολα, να προληφθούν με τν απαραίτητη λήψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων μέσω της καθημερινής μας διατροφής. Αυτές είναι οι τροφές πλούσιες σε συστατικά π ωφελούν σημαντικά κ τα μάτια μας.


Χυμός πορτοκάλι
Η βιταμίνη C, στην οποία είναι πλούσιος, έχει σημαντικές, θετικές επιδράσεις στην υγεία των ματιών μας. Ευνοεί τα υγιή αιμοφόρα αγγεία του ματιού κ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης καταρράκτη. Ένα ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκαλιού μας δίνει τ ένα πέμπτο της απαραίτητης ημερήσιας ποσότητας της βιταμίνης.

Στρείδια
Εκτός από αφροδισιακά, είναι η καλύτερη πηγή ψευδαργύρου- ιχνοστοιχείου απαραίτητου για την καλή υγεία των ματιών μας. Ο ψευδάργυρος επιτρέπει στην βιταμίνη Α να δημιουργήσει τν μελανίνη, η οποία, μεταξύ άλλων, προστατεύει τα μάτια μας.

Φυστίκια
Είναι καλή πηγή βιταμίνης Ε και Ω-3 λιπαρών- συστατικών ζωτικών για την υγεία της όρασης. Η βιταμίνη Ε έχει αποδειχτεί ότι καθυστερεί τν καταρράκτη ενώ, οι άνθρωποι με έλλειψη στην λήψη Ω3 λιπαρών αναπτύσσουν συχνότερα ασθένειες όπως η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, ή η βλάβη των αιμοφόρων αγγείων του αμφιβληστροειδούς, που μπορούν ν προκαλέσουν τύφλωση.

Quinoa
Μία δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη μειώνει τν κίνδυνο εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας (ο οποίος οφείλεται στην πάροδο του χρόνου) κατά 8%. Καρποί όπως η quinoa, αντί για επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί, μπορούν να κάνουν θαύματα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.