Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτά τα φαγητά προτιμούν οι Έλληνες!

Bookmark and Share

Με ψωμί, σνακ, αλλαντικά, αναψυκτικά και τηγανιτές πατάτες, φαίνεται ότι τρέφονται οι νέοι ηλικίας 17-29 ετών στην Ελλάδα, σύμφωνα με μία
νέα έρευνα, που διεξήγαγε το Κέντρο Ερευνών Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Mediterranean College.


Για τις ανάγκες της μελέτης αξιολογήθηκαν οι διατροφικές επιλογές 1.800 νέων από την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Γλυφάδα, τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 75% καταναλώνει καθημερινά ψωμί, το 69% σνακ, το 58% τηγανητές πατάτες, το 87% αναψυκτικά και το 62% αλλαντικά.

Την ίδια ώρα, μόνο ένας στους τρεις τρώει καθημερινά φρούτα, ενώ οι σαλάτες φαίνεται να είναι άγνωστες, αφού μόλις το 24% καταναλώνει καθημερινά λαχανικά.

Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται επίσης η πρόσληψη ασβεστίου μέσω τν γαλακτοκομικών προϊόντων, αφού μόνο το 55% των νέων τα εντάσσει στο καθημερινό διατροφολόγιο, ενώ ελάχιστοι, δηλαδή ποσοστό 15%, πίνουν φυσικούς χυμούς.

Παράλληλα, από την έρευνα προέκυψε ότι μόλις ένας στους δέκα τρώει μόνο στο σπίτι, ενώ οι υπόλοιποι έχουν τουλάχιστον ένα κύριο γεύμα την εβδομάδα εκτός σπιτιού.

Το 65%, εξάλλου, είπαν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει οι διατροφικές συνήθειές τους (για το 20% εξαιτίας της οικονομικής κρίσης), με το 47% να λένε πως πλέον επιλέγουν φθηνό και γρήγορο φαγητό.

Σχετικά με τις επιλογές των κύριων γευμάτων, το 60% τρώει μακαρονάδες τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα και το 75% κρέας δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Το μόνο καλό στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα, είναι πως τουλάχιστον το 80% τρώει ψάρι μία ή δύο φορές την εβδομάδα και το 95% όσπρια ή λαδερά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.