Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί δεν πρέπει να ανακατεύετε το αλκοόλ με ενεργειακά ποτά…

Bookmark and Share

Αρκετοί επιλέγουν να αναμειγνύουν ένα δυνατό ποτό…όπως η βότκα, με ένα ενεργειακό ποτό. Νέα έρευνα από την Αυστραλία καταδεικνύει, ωστόσο, ότι αυτή η πρακτική
είναι λανθασμένη.Μελετώντας
μια ομάδα 75 εθελοντών ηλικίας 18 έως 30 ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο συνδυασμός αυτός μας κάνει να θέλουμε να πιούμε περισσότερο.

Ζητήθηκε απ τους συμμετέχοντες να καταναλώσουν είτε ένα αλκοολούχο ποτό είτε ένα αλκοολούχο ποτό σε συνδυασμό με ενεργειακό ρόφημα. Στην πρώτη περίπτωση, είχε προστεθεί στο ποτό λίγο αναψυκτικό, ώστε η γεύση να είναι καλύτερη.

Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τις εμπειρίες τους πριν και μετά την κατανάλωση του ποτού.

Όσοι κατανάλωσαν το αλκοολούχο ποτό σε συνδυασμό με το ενεργειακό ρόφημα φάνηκε να έχουν πιο έντονη επιθυμία να συνεχίσουν να πίνουν.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Alcoholism: Clinical & Experimental Research υπογραμμίζει ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι πρώιμα, αλλά ενδεικτικά για την πιθανή επίδραση αυτού του συνδυασμού στις συνήθειες που αφορούν στην κατανάλωση αλκοόλ.














0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.