Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Τι θα πάθετε αν πίνετε δύο αναψυκτικά την ημέρα

Bookmark and Share

Η συχνή κατανάλωση αναψυκτικών έχει συνδεθεί με μια σειρά σοβαρών επιπτώσεων για την υγεία όπως...
διαβήτη, καρκίνο και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη κ ανθρακικό οξύ που κάνει τη γεύση τους ευχάριστη και δημιουργεί την αίσθηση ανακούφισης στο στομάχι, οδηγεί πολλούς σε αλόγιστη κατανάλωση, που κρύβει όμως κινδύνους για την υγεία.

Σύμφωνα με άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Hepatology, η κατανάλωση δύο ανθρακούχων αναψυκτικών την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο για λιπαρό συκώτι.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Tufts, παρατήρησαν ότι τα άτομα που πίνουν περισσότερα από ένα ανθρακούχο αναψυκτικό με ζάχαρη την ημέρα είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος, σε σχέση με τα άτομα που δν πίνουν αναψυκτικά.

Προειδοποιούν ακόμη ότι τα ζαχαρούχα ποτά μπορούν να συνδέονται με τον διαβήτη τύπου 2 και την καρδιακή νόσο.

Ωστόσο, βρήκαν ότι τα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη αναψυκτικά δεν φαίνεται να έχουν τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες.

Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος (NAFLD) χαρακτηρίζεται από συσσώρευση λίπους στα ηπατικά κύτταρα που δεν σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ. Η κατάσταση αυτή δεν προκαλεί κάποιο σύμπτωμα. Τα άτομα που είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Τα ζαχαρούχα ροφήματα αποτελούν σημαντική διατροφική πηγή φρουκτόζης η οποία αυξάνει τον κίνδυνο για λιπαρό συκώτι, καθώς μεταβολίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο συκώτι (η γλυκόζη μεταβολίζεται επίσης σε κάθε κύτταρο του σώματος).

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.