Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Ξέρετε γιατί η πίτσα είναι εθιστική;

Bookmark and Share

Οι επιστήμονες αποφάνθηκαν ... Η πίτσα είναι εθιστική και ξέρετε γιατί; Η απάντηση βρίσκεται στο τυρί. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, το τυρί είναι τόσο εθιστικό, όσο τα ναρκωτικά, λόγω μιας
χημικής ουσίας που ονομάζεται καζεΐνη. Αυτόματα, όλες οι τροφές που έχουν ως κύριο συστατικό τους το τυρί, γίνονται ακαταμάχητες.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Michigan, και οι ερευνητές ανακάλυψαν πως ο λόγος που κάνει την πίτσα τόσο εθιστική, είναι η βάση της, η οποία είναι καλυμμένη με τυρί.

Ειδικότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καζεΐνη στο τυρί ενεργοποιεί τους υποδοχείς οπιοειδών του εγκεφάλου, οι οποίοι είναι «υπεύθυνοι» για τον εθισμό.

Τα καζεομορφινικά στοιχεία πραγματικά μπορούν να παίξουν με τους υποδοχείς της ντοπαμίνης και να προκαλέσουν το στοιχείο του εθισμού, πρόσθεσε ο διαιτολόγος Cameron Wells, για να εξηγήσει τους λόγους που το τυρί είναι τόσο ακαταμάχητο.

Επιπλέον, η ίδια μελέτη, η οποία αναζήτησε «τα ναρκωτικά του κόσμου των φαγητών», για να εξηγήσει τα αίτια διαταραχών που συνδέονται με την παχυσαρκία, εντόπισε ότι κλειδί για να θεωρηθεί μία τροφή ως εθιστική είναι το γεγονός αν είναι επεξεργασμένη ή όχι.

Τροφές όπως ο σολομός ή το καστανό ρύζι δεν συνδέονται με εθιστικές συμπεριφορές διατροφής, σε αντίθεση με τα ιδιαίτερα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως οι τηγανιτές πατάτες ή τα chips. Ακόμα και στην περίπτωση του τυριού, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα είδη του που είναι βαρέως επεξεργασμένα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.