Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Δείτε 7 καταστροφικές συνέπειες της ζάχαρης

Bookmark and Share

H ζάχαρη είναι απολαυστική. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η ζάχαρη έχει καταστροφικές συνέπειες οι οποίες δεν
περιορίζονται μόνο στα κιλά ή τη σιλουέτα.

Πιο συγκεκριμένα, η ζάχαρη προκαλεί:

1. Η ζάχαρη σε μετατρέπει σε «εθισμένο» σε αυτήν.

2. H γλυκαντική ύλη σε κάνει αδηφάγο τέρας. Η κατανάλωση τακτικά μεγάλης ποσότητας ζάχαρης, εμποδίζει την ικανότητα του σώματός σας να πει στο μυαλό σας ότι είστε πλήρεις. Η απόκτηση μερικών επιπλέον κιλών και ζώντας με διαβήτη τύπου 2 μπορεί να μειώσει την ικανότητα του σώματός σας γι τν ορθή λειτουργία της ορμόνης λεπτίνης. Ακολουθώντας μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη σημαίνει ότι το σώμα αισθάνεται μόνιμα το αίσθημα της πείνας, ακόμα και όταν έχει υπερκαταναλώσει τροφή!

3. Η ζάχαρη σε εξουθενώνει. Σου δίνει ενέργεια για λίγο. Έπειτα η λευκή κρυσταλλική λατρεμένη μας ζάχαρη σε κουράζει. Η ενέργεια που πήρες από μια σοκολάτα για παράδειγμα, σύντομα θα αντικατασταθεί από αδυσώπητη κόπωση. Η επιστήμη δείχνει ότι διαρκεί μόλις 30' λεπτά ή λιγότερο από την πρόσληψη της ζάχαρης για να μετατραπεί αυτή σε ενέργεια. Αμέσως αισθάνεσαι αδυναμία και ακατάσχετη επιθυμία για περισσότερα γλυκά και συνεχίζεις έναν ακατάπαυστο φαύλο κύκλο!

4. Η ζάχαρη σε κάνει να αισθάνεσαι “down”. Μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα συνδέει την εξαρτημένη σχέση με τα γλυκά με την κατάθλιψη.

5. Καταστρέφει το πρόσωπό σου χειρότερα και από τον ήλιο

6. Η ζάχαρη συμβάλει στην αύξηση της χοληστερόλης. Υπάρχει μια ανησυχητική σύνδεση μεταξύ της ζάχαρης και της χοληστερόλης. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι, μετά τον αποκλεισμό των ατόμων με υψηλή χοληστερόλη, οι άνθρωποι με διαβήτη, οι άνθρωποι που ήταν εξαιρετικά υπέρβαροι, αλλά και εκείνοι που έτρωγαν τα υψηλότερα επίπεδα των προστιθέμενων σακχάρων, βίωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε επίπεδα της κακής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων. Συμπερασματικά, η υπερφόρτωση της ζάχαρης θα μπορούσε να επιδράσει αρνητικά στο συκώτι μας και να μας αυξήσει περισσότερο την κακή χοληστερόλη, ενώ επίσης αναστέλλει την ικανότητα του σώματός μας για να την αποβάλει.

7. Η ζάχαρη μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις. Οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να θαμπώσει τη μνήμη σου και τελικά να σε οδηγήσει να ξεχάσεις.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.