Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018

Νερό που έχει μείνει όλη τη νύχτα στο ποτήρι: Τι κινδύνους κρύβει

Bookmark and Share

Πιθανώς οι περισσότεροι από εσάς έχετε ήδη παρατηρήσει ότι το νερό που έχει καθίσει για λίγες ώρες σε ένα ποτήρι/μπουκάλι έχει
μια μάλλον περίεργη γεύση. Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν
τι ακριβώς σημαίνει αυτό ή αν υπάρχει κάποιος επικίνδυνος λόγος που έχει αλλάξει η γεύση του.

Λοιπόν, υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση για την ασυνήθιστη γεύση του νερού που έχει μείνει σε ένα ποτήρι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εν αντιθέσει με τις τροφές, το σκέτο νερό δεν περιέχει ζάχαρη και πρωτεΐνες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολο να μολυνθεί από μικρόβια. Σύμφωνα με το Discovery News, το νερό που έχει εκτεθεί στον αέρα για κάποιο χρονικό διάστημα απορροφά μικρές ποσότητες CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) και ένα μικρό μέρος του μετατρέπεται σε ανθρακικό οξύ. Στην πραγματικότητα δηλαδή, η χημική σύνθεση του νερού αλλάζει.

Δηλαδή, όταν ο ανθρακικό οξύ απελευθερώνει ένα ή δύο πρωτόνια, και μετατρέπεται σε ένα διττανθρακικό ή ανθρακικό οξύ, αυτό ελαττώνει το pΗ του νερού και οδηγεί σε μια μεταβολή της γεύσης του.

Εκτός από την αλλαγή στη γεύση, το νερό αυτό που έχει μείνει σε ένα ποτήρι για αρκετές ώρες, έχει επίσης εκτεθεί σε βακτήρια και έχει συσσωρεύσει σκόνη.

Εν κατακλείδι, το νερό που έχει μείνει στο ποτήρι για κάποιο χρονικό διάστημα δεν “χαλάει” ακριβώς, αλλά αν σκεφτεί κανείς τι ακριβώς του έχει συμβεί, δεν είναι κ ό,τι καλύτερο να το πιείτε. Αντ' αυτού, πιείτε ένα ποτήρι με “φρέσκο” νερό από τη βρύση.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.