Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Πότε το σeξ γίνεται επικίνδυνο για τους άνδρες;

Bookmark and Share

Όλοι λίγο-πολύ θα ήθελαν να κάνουν συχνά σεξ μέχρι τα γεράματά τους και μάλιστα να το απολαμβάνουν, όμως κάτι τέτοιο μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την
καρδιαγγειακή υγεία τους, ιδίως στην περίπτωση των ανδρών, οι οποίοι κινδυνεύουν με έμφραγμα και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα.

Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι το σεξ -δυστυχώς ακόμη και το καλό σεξ- μετά από κάποια ηλικία κρύβει και κινδύνους. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Χούι Λίου του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο πειοδικό υγείας "Journal of Health and Social Behavior", ανέλυσαν στοιχεία για 2.200 άτομα και των δύο φύλων, ηλικίας 57 έως 85 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ μια φορά την εβδομάδα ή συχνότερα, είχαν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα (σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερη) να πάθουν έμφραγμα ή άλλο καρδιαγγειακό επεισόδιο μέσα σε διάστημα μιας πενταετίας, σε σχέση με όσους ήσαν σεξουαλικά αδρανείς.

Όμως για τις γυναίκες που έκαναν συχνότερα σεξ, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος δεν ήταν αυξημένος. Αντίθετα, στην περίπτωσή τους, το σεξ φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης. Οι γυναίκες που έκαναν καλό σεξ, εμφάνιζαν μικρότερο κίνδυνο υπέρτασης μέσα στην επόμενη πενταετία, σε σχέση με όσες δεν είχαν ανάλογη εμπειρία.

«Αυτά τα ευρήματα θέτουν σε αμφισβήτηση την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως το σεξ οπωσδήποτε έχει οφέλη για την υγεία όλων», δήλωσε η Λίου. Επιπλέον, πρόσθεσε, «όσοι μεγαλύτερης ηλικίας άνδρες βρίσκουν πολύ απολαυστικό το σεξ με τη σύντροφό τους, αυτοί έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν έμφραγμα, σε σχέση με όσους δεν ευχαριστιούνται τόσο το σεξ».

Σύμφωνα με τους ερευνητές, επειδή οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να φθάσουν σε οργασμό μετά από κάποια ηλικία, γι ιατρικούς ή για συναισθηματικούς λόγους, πιέζουν τον εαυτό τους σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τους νεότερους, με συνέπεια να εξαντλούνται περισσότερο σωματικά και να προκαλούν πιο έντονο στρες στο καρδιαγγειακό σύστημά τους, προκειμένου να φθάσουν στην κορύφωση.

Σύμφωνα με τη Λίου, τα φαρμακευτικά σκευάσματα που βοηθούν στη σεξουαλική λειτουργία μετά τη μέση ηλικία, μπορεί να αυξήσουν περαιτέρω τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. «Για τις γυναίκες τα νέα είναι καλύτερα. Η ποιότητα στο σεξ μπορεί να προστατεύει τις μεγαλύτερες από τον καρδιαγγειακό κίνδυνο αργότερα στη ζωή τους», πρόσθεσε.

Το συμπέρασμα, κατά τους ερευνητές, είναι ότι ενώ το σεξ με μέτρο κάνει καλό στην υγεία και στην ψυχική διάθεση, το πολύ σεξ -και ιδίως το πολύ απολαυστικό σεξ- αποτελεί παράγοντα κινδύνου για έμφραγμα. Εν ολίγοις, προσοχή μη μείνετε πάνω στο καλύτερο!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.