Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Τι να κάνετε αν θέλετε να φτάσετε μέχρι και τα... 120!

Bookmark and Share

Κόψτε "μαχαίρι" το αλάτι και τη ζάχαρη, ασκηθείτε περισσότερο, υιοθετήστε τη μεσογειακή διατροφή και καταναλώστε στατίνες. Εάν θέλετε να ζήσετε
έως τα τα βαθιά γεράματα και να σβήσετε 120 κεράκια , δεν έχετε παρά να ακολουθήστε τις
προαναφερθείσες συμβουλές Βρετανών ειδικών.

Τα φάρμακα στατίνες δρουν ως εξής στον οργανισμό: Παρεμποδίζουν την διαδικασία σύνθεσης της χοληστερίνης καθώς μπλοκάρουν και την παραγωγή ορισμένων ουσιών που προκαλούν οξείδωση κ φλεγμονή. Για το λόγο αυτό , οι επιστήμονες τους αποδίδουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιθρομβωτικές ιδιότητες.

Οι στατίνες χορηγούνται σήμερα και ως άμεση θεραπεία μετά από ένα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας των ασθενών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Daily Mail", οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, στις διατροφικές αλλαγές που θα πρέπει να υιοθετήσουμε εάν θέλουμε να γίνουμε... Μαθουσάλες παρατείνοντας το προσδόκιμο ζωής, είναι να ...ξεχάσουμε τη ζάχαρη και το αλάτι στα φαγητά και τα αφεψήματα . Όπως υποστηρίζουν ερευνητές από την βρετανική "Επιστημονική Επιτροπή για την Μακροζωία", η μεσογειακή διατροφή πρέπει να αποτελέσει την "πλατφόρμα" στην διατροφή μας. Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι, κυρίως, θα πρέπει να τρώμε ασκητικά, δηλαδή να μειώσουμε την ποσότητα πρόληψης των θερμίδων.

Η επιστημονική ομάδα είχε επικεντρώσει την έρευνα στον τρόπο με τον οποίο θα κατάφερνε να παρατείνει το προσδόκιμο ζωής που σήμερα είναι, κατά μέσο, 80 με 84 έτη, έως τα 120.

Σύμφωνα με την έρευνα ,η διαδικασία της γήρανσης επιτυγχάνεται εξαιτίας προβλημάτων στην κυτταρική διαίρεση, μία σημαντική λειτουργία που οδηγεί στην ανάπτυξη των οργάνων και την αντικατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων.

Το πρόβλημα αυτό επιταχύνει την διαδικασία της γήρανσης αλλά και άλλοι παράγοντες όπως, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ. Για την Κάρεν Ντάνελ, πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής για την Μακροζωία, οι ειδικοί κατέληξαν στους παράγοντες που είναι σημαντικοί για την κατανόηση της διαδικασίας της γήρανσης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.