Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Δύο μπύρες ισως να κάνουν περισσότερο καλό από ένα παυσίπονο!

Bookmark and Share

Νιώθετε πως το κεφάλι σας πάει να σπάσει; Βλέπετε το δωμάτιο να γυρίζει; Θέλετε να τα βγάλετε; Μέχρι τώρα η πρώτη κίνηση, για μια πιο
γρήγορη ανακούφιση από το hangover ήταν ένα παυσίπονο.Κι όμως, νέα μελέτη ισχυρίζεται ότι
ο καλύτερος τρόπος να διαχειριστεί κάποιος τα φυσικά επακόλουθα από το μεθύσι είναι… δύο μπύρες! Κι αυτό το στηρίζουν στο γεγονός πως δύο μπύρες ανακουφίζουν γενικότερα απέναντι στον πόνο, καλύτερα από την παρακεταμόλη!

Μέσα απ τη διεξαγωγή 18 διαφορετικών μελετών, οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Γκρίνουιτς απεφάνθησαν ότι δύο ποτήρια μπύρας, μπορούν να μειώσουν αυτό το αίσθημα δυσφορίας κατά περίπου 25%.

Οι ερευνητές εξήγησαν: «Τα ευρήματα δείχνουν ότι το αλκοόλ είναι ένα αποτελεσματικό αναλγητικό που παρέχει κλινικά σχετικές μειώσεις στις εκτιμήσεις της έντασης του πόνου, η οποία θα μπορούσε να εξηγήσει την κατάχρηση αλκοόλ σε άτομα με επίμονο πόνο, παρά τις πιθανές συνέπειες της γι τη μακροπρόθεσμη υγεία».

Δεν είναι σαφές, ωστόσο, εάν το αλκοόλ μειώνει τα συναισθήματα του πόνου επειδή επηρεάζει τους υποδοχείς του εγκεφάλου ή επειδή απλά μειώνει το άγχος, το οποίο, στη συνέχεια, μας κάνει να σκεφτούμε ότι ο πόνος δεν είναι τόσο πολύς.

Ο Δρ Trevor Thompson, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης στο Greenwich University του Λονδίνου, δήλωσε στη Sun : «[Το αλκοόλ] μπορεί να συγκριθεί με οπιοειδή φάρμακα, όπως η κωδεΐνη και η επίδραση είναι πιο ισχυρή από ό,τι της παρακεταμόλης».

«Αν μπορούμε να κάνουμε ένα φάρμακο χωρίς τις επιβλαβείς παρενέργειες, τότε θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι που είναι ενδεχομένως καλύτερα από ό, τι είναι εκεί έξω αυτή τη στιγμή.»

Ωστόσο οι ειδικοί, επίσης, διευκρίνισαν ότι τα αποτελέσματα της νέας μελέτης δεν σημαίνουν ότι το αλκοόλ είναι καλό για εμάς.

Η Rosanna O’Connor, διευθύντρια του «Αλκοόλ και Ναρκωτικά» δήλωσε: «Η υπερβολική κατανάλωση θα σας προκαλέσει περισσότερα προβλήματα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Είναι καλύτερα να δείτε τον γιατρό σας».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.