Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Το μυστικό που κρύβει το κινητό σας και σίγουρα δεν γνωρίζετε!

Bookmark and Share

Ένα «μυστικό» το οποίο έχουν όλα μας τα κινητά και είναι βέβαιο πως αγνοείτε αποκαλύπτουν μέσω της νέας τους μελέτης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.Στο πλαίσιο της
μελέτης τους, οι ερευνητές εξέτασαν
περισσότερα από 51 κινητά τηλέφωνα. Όπως διαπίστωσαν, οι χρήστες «μεταδίδουν» στη συσκευή τους περί το 82% κοινών βακτηρίων που έχουν στα δάχτυλά τους.

Αυτό προσδίδει στο κινητό μία βακτηριακή «ταυτότητα», η οποία, όμως, αντιστοιχεί σε τρισεκατομμύρια διαφορετικούς μικροοργανισμούς που ζουν στο σώμα μας.

Επί της ουσίας, δηλαδή, τα τηλέφωνά μας φέρουν το βακτηριακό «αποτύπωμα» του ιδιοκτήτη τους.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, περίπου το 82% των κοινών βακτηρίων «κατοικούσαν» τόσο στα δάχτυλα των εθελοντών, όσο και στην οθόνη του κινητού τους. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και οικογένειες βακτηρίων που εντοπίζονται στο έντερο, το δέρμα και το στόμα όπως ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος και το κορυνοβακτήριο.

Μάλιστα, οι γυναίκες φαίνεται πως έχουν πιο ισχυρή βακτηριακή «παρουσία» συγκριτικά με τους άνδρες.

Παρά το μικρό δείγμα της μελέτης, ουσιαστικά καταφέραμε να αποδείξουμε ότι τα πιο κοντινά μας υπάρχοντα δανείζονται τη βακτηριακή μας ταυτότητα», αναφέρει ο κύριος ερευνητής της μελέτης, δρ Τζέιμς Μέντοου.

Το σίγουρο είναι ότι μοιραζόμαστε πολύ περισσότερα από ένα απλό συναισθηματικό δέσιμο με το κινητό μας - κουβαλούν το προσωπικό μας μικροβίωμα», καταλήγει.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.