Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

Τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία!

Bookmark and Share

Η παρέα και τα χάδια του κατοικίδιου σας, είτε είναι σκύλος είτε είναι γάτα, σας γεμίζουν με ένα αίσθημα ηρεμίας. Ερευνητές του Πανεπιστημίου
της Μινεσότα των Η.Π.Α. σε μελέτη που δημοσίευσαν καταλήγουν στο συμπέρασμα
ότι ο δεσμός που αναπτύσσουμε με τα κατοικίδια ζώα μας κ τη συντροφικότητα που μας προσφέρουν συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στη ψυχική μας υγεία! Αλλά ακόμα κ όταν το κατοικίδιο σας βρίσκεται απλώς στο ίδιο δωμάτιο μαζί σας, φαίνεται ότι υπάρχει μια κατευναστική δράση αφού όπως υποστηρίζει η Rebecca A. Johnson, διευθύντρια του Ερευνητικού Κέντρου για τν Αλληλεπίδραση Ανθρώπων- Ζώων του Πανεπιστημίου του Μισούρι, ο ανθρώπινος εγκέφαλος απελευθερώνει οξυτοκίνη που επιφέρει ένα συναίσθημα χαράς ενώ παράλληλα μειώνεται η κορτιζόλη, μια ομόνη του στρες.

«Επιπλέον ένα έχετε σκύλο, οι καθημερινές σας βόλτες συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση των επιπέδων της χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα» επισημαίνει η R. Johnson. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και μια έρευνα που διεξήγαγε το Αυστραλιανό Εθνικό Ίδρυμα Καρδιάς, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που έχουν ζώα συντροφιάς, κυρίως άνδρες, τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.