Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Πέντε ευεργετικές καθημερινές συνήθειες

Bookmark and Share


Το να βάλετε στη ζωή σας την άσκηση είναι μια απόφαση, που θα πάρετε δύσκολα αλλά δεν θα το μετανιώσετε ποτέ. Αν ωστόσο, ήδη βρίσκεστε στη διαδικασία να βελτιώσετε
τη φυσική σας κατάσταση, δεν έχετε παρά να εντάξετε στην καθημερινότητά σας τα πέντε ακόλουθα βήματα,
και να είστε σίγουροι, πως ο οργανισμός σας, θα σας ευγνωμονεί.



1)Για να μην πείτε το νερό, νεράκι
Η αφυδάτωση, αποτελεί έναν βασικό εχθρό του οργανισμού μας. Οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας χωρίς καν να έχουν πιεί ένα ποτήρι νερό, με αποτέλεσμα, ο οργανισμός μας να αφυδατώνεται σταδιακά, το δέρμα μας να ξηραίνεται και να νιώθουμε μια ανεξήγητη κόπωση, που μπορεί και να οφείλεται στην έλλειψη υγρών.

Αρχίστε να πίνετε περισσότερο νερό καθημερινά, έστω και με πίεση στην αρχή. Μπορεί βέβαια να προσλαμβάνουμε ορισμένη ποσότητα νερού μέσα από τα ροφήματα, που καταναλώνουμε (π.χ. τσάι, καφές, αναψυκτικά κ.λπ.), τίποτε όμως δεν συγκρίνεται με το αγνό νεράκι, που ευεργετεί τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ειδικοί αναφέρουν, πως η ιδανική ποσότητα κατανάλωσης νερού, αντιστοιχεί στα 8 ποτήρια ημερησίως, αν όμως αυτό σας φαίνεται υπερβολικό, ξεκινήστε με μικρότερη ποσότητα και θα διαπιστώσετε, πως ο οργανισμός σας σταδιακά, θα αυξήσει τις απαιτήσεις του.

2)Αντίο ασανσέρ
Μήπως η καθημερινότητά σας συμπυκνώνεται στο παρακάτω σενάριο: σπίτι-αυτοκίνητο-δουλειά-αυτοκίνητο-σπίτι; Αν ναι, ανήκετε στην πλειοψηφία των εργαζομένων, που έχουν εντελώς αποκλείσει την άσκηση από την καθημερινότητά τους, με αποτέλεσμα να μην αθλείστε καθόλου. Και αν η σκέψη και μόνο της εγγραφής σε κάποιο γυμναστήριο, σας προκαλεί δυσφορία, ξεκινήστε από τα… εύκολα. Βγάλτε εντελώς από τη ζωή σας το ασανσέρ (στο σπίτι, στη δουλειά ή οπουδήποτε αλλού) και αρχίστε να μετράτε σκαλιά… Στην αρχή, θα σας φανεί δύσκολο και κουραστικό, όμως σταδιακά, θα διαπιστώσετε σημαντική βελτίωση. Έτσι, και θερμίδες θα κάψετε εύκολα και απλά και θα βελτιώσετε σημαντικά την φυσική σας κατάσταση.

3)Γεμίζετε το στομάχι σας (τακτικά!)
Στην προσπάθειά σας, να ρίξετε σημαντικά το δείκτη της ζυγαριάς, σύμμαχός σας είναι το συχνό φαγητό. Ναι, καλά διαβάσατε. Το να αφήνετε το στομάχι σας άδειο για πολλές ώρες, δεν ωφελεί πουθενά, καθώς έτσι, επιβραδύνεται ο μεταβολισμός σας με αποτέλεσμα, οι καύσεις των περιττών θερμίδων να μειώνονται σημαντικά. Αν όμως, εφοδιάζετε τον οργανισμό σας ανά 3-4 ώρες, με κάποιο υγιεινό σνακ (π.χ. ένα φρούτο, μια σαλάτα, ένα γιαούρτι light κ.α.), τότε, αυτομάτως ο μεταβολισμός σας «ξυπνά» και οι καύσεις επιταχύνονται. Ξεχάστε λοιπόν, τις ατελείωτες ώρες «νηστείας» και αρχίστε να εφοδιάζετε τον οργανισμό σας με μικρά, θρεπτικά γεύματα, για να… αδυνατίσετε!

4)Τσάι, καλέ μου φίλε
Οι πάντα λεπτοί και υγιείς Ιάπωνες, φαίνεται, πως έχουν ανακαλύψει ένα «μυστικό», που συμβάλει όχι μόνο στη διατήρηση της σιλουέτας και της καλής τους υγείας αλλά και της μακροβιότητάς τους. Ο λόγος φυσικά, για το θαυματουργό τσάι-και κυρίως το πράσινο-που είναι γνωστό για τις θαυματουργές ιδιότητές του, όχι μόνο για την καύση του περιττού λίπους αλλά την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, που προκαλούν πρόωρη γήρανση και μια σειρά ασθενειών στον ανθρώπινο οργανισμό. Βάλτε λοιπόν, το πράσινο τσάι στην καθημερινότητά σας και δείτε άμεσα τη διαφορά στον οργανισμό σας.

5)Η «χρυσή» πεντάδα
Οι ειδικοί αναφέρουν, πως για μια ισορροπημένη διατροφή, θα πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών. Φυσικά, οι περισσότεροι από εμάς, δεν εφαρμόζουν αυτόν τον πραγματικά «χρυσό» κανόνα, όμως, ενδεχομένως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους, που αντιμετωπίζουμε προβλήματα παχυσαρκίας, εντερικής δυσλειτουργίας ή περιττού λίπους. Προσπαθήστε να ξαναβάλετε την «χρυσή» πεντάδα στο καθημερινό σας διαιτολόγιο και σίγουρα, δεν θα βγείτε χαμένοι.







.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.