Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Ένα απλό πείραμα για το συμβατικό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο! (video)

Bookmark and Share

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Αντικαπνιστικού Οργανισμού Δράση για το Κάπνισμα και την Υγεία (ASH- Action on Smoking and Health) της Μ. Βρετανίας, η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου
έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με 2,6 εκατομμύρια ατμιστές στη Μ. Βρετανία σήμερα, αριθμός αυξημένος κατά 500 χιλιάδες από εκείνον του 2014 μόνο στους 4 πρώτους μήνες του 2015. Η Δρ. Deborah Arnott, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ASH, μεταξύ άλλων τονίζει πως «Ο αριθμός των πρώην καπνιστών, οι οποίοι μένουν μακρυά από το παραδοσιακό τσιγάρο, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό τσιγάρο, αυξάνεται συνεχώς, δείχνοντας ακριβώς την αξία αυτής της επιλογής».

Η Δρ Arnott συγχρόνως χαρακτηρίζει «ανησυχητικό» το γεγονός ότι « Ο αριθμός των ανθρώπων που λανθασμένα πιστεύει ότι το άτμισμα είναι το ίδιο επιβλαβές με το κάπνισμα αυξάνεται, με κίνδυνο η ανάπτυξη αυτής της ψευδούς αντίληψης να δημιουργεί κίνδυνο αποθάρρυνσης των καπνιστών να διακόψουν το κάπνισμα του συμβατικού τσιγάρου χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό, πράγμα ιδιαίτερα κακό τόσο για την υγεία τους όσο και για την υγεία των γύρω τους».

Με τη σειρά του ο Δρ Leonie Brose, Λέκτορας στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας & Νευροεπιστήμης στο King College του Λονδίνου, επισημαίνει:

«Πρέπει να επικοινωνούμε με σαφήνεια τη σχετική ασφάλεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων στους καπνιστές.

Η αποδεδειγμένη βλάβη του καπνού, αυτή τη στιγμή έχει μικρότερη αρνητική δημοσιότητα, σε σύγκριση με τα αρνητικά σχόλια που έχει η πολύ μικρότερη και λιγότερο βέβαιη ζημιά που προκαλούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Οφείλουμε να παράσχουμε ακριβείς πληροφορίες στους καπνιστές».

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος,την Κυριακή 31 Μαΐου, η altereGo συμβάλλει με τον πλέον παραστατικό τρόπο στην πληροφόρηση των καπνιστών, συγκρίνοντας το συμβατικό με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, μέσω ενός βίντεο, που αποτυπώνει με παραστατικό τρόπο την διαφορά τους, με την χρήση ενός απλού πειράματος. 

















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.