Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Αθόρυβο έμφραγμα: Πώς θα το αναγνωρίσετε

Bookmark and Share

Τα τυπικά συμπτώματα του εμφράγματος είναι ο πόνος στο στήθος, η εφίδρωση και η αιφνίδια αδυναμία, όπως σε μια μικρή μερίδα ανθρώπων –περίπου 20-30%– το έμφραγμα εκδηλώνεται με
ασυνήθιστα συμπτώματα ή και χωρίς καθόλου συμπτώματα.

Το αθόρυβο έμφραγμα πλήττει συχνότερα τις γυναίκες και τα άτομα που έχουν διαγνωσθεί με διαβήτη.

Μερικά από τα συμπτώματα που έχουν συνδεθεί με το αθόρυβο έμφραγμα είναι η ανεξήγητη κούραση, η δύσπνοια και οι ενοχλήσεις στο λαιμό, τον αυχένα, το σαγόνι ή κάποιο απ τα άκρα. Άλλοι ασθενείς μετά το επεισόδιο δηλώνουν πως εκδήλωσαν καούρα.

Άτομα που έχουν πάθει αθόρυβο έμφραγμα μπορεί να επισκεφθούν το γιατρό τους εβδομάδες ή και μήνες μετά και τότε να ενημερωθούν για το επεισόδιο. Η διάγνωση προκύπτει συνήθως με τη βοήθεια ηλεκτροκαρδιογραφήματος, καθώς ο γιατρός μπορεί με τον τρόπο αυτό να εντοπίσει την έκταση της μυϊκής βλάβης στην καρδιάς.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ήπια φύση των συμπτωμάτων δεν σημαίνει ότι η επίσκεψη στο γιατρό είναι περιττή. Η δυσφορία που επιμένει γι αρκετά λεπτά, ιδιαίτερα εάν μοιάζει ανεξήγητη και δεν έχει εκδηλωθεί ξανά στ παρελθόν, δεν πρέπει να θεωρηθεί αμελητέα και πρέπει να αξιολογείται από γιατρό.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.