Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Tα 10 καλύτερα tips για επίπεδη κοιλιά που θα κρατήσει

Bookmark and Share

Όσους κοιλιακούς και να κάνετε, όση ώρα και να μείνετε στην στάση-σανίδα, όσο και να τεντώσετε τα άκρα σας στη yoga, αν όλα αυτά δεν
συνδυαστούν με σωστή διατροφή
μην περιμένετε να δείτε ποτέ την κοιλιά σας να ξεφουσκώνει κ να γίνεται επίπεδη και γραμμωμένη. Γι να σας βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε μερικές απ τις καλύτερες συμβουλές που προτείνουν εξειδικευμένοι διατροφολόγοι, ώστε να τις γράψετε σε ένα χαρτί, να τις κολλήσετε στο ψυγείο σας και να μπείτε στο σωστό πρόγραμμα για το στομάχι των ονείρων σας:

1. Σνακ, σνακ συνέχεια: Αν το ρίχνετε στη νηστεία για να αδυνατίσετε, το σώμα σας αποθηκεύει λίπος για να αντέξει και κρατά την κοιλιά σας φουσκωμένη.

2. Διατροφή ολικής αλέσεως: Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι τρέφονται με προϊόντα ολικής αλέσεως χάνουν περισσότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς απ όσους τρώνε επεξεργασμένα τρόφιμα.

3. Πράσινο τσάι: Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του πράσινου τσαγιού δίνουν ώθηση στον μεταβολισμό και στοχεύουν συγκεκριμένα στο λίπος του στομαχιού.

4. Βότανα: Το ginger, η μέντα και το χαμομήλι βοηθούν στην πέψη και μειώνουν το φούσκωμα. Αν δεν σας αρέσει το τσάι από βότανα, μπορείτε να φάτε ανανά που περιέχει βρομελίνη, ένα ένζυμο που κάνει την ίδια δουλειά.

5. Tαπεινό βραδινό: Απλοποιήστε το δείπνο σας, τρώγοντας μόνο πρωτεΐνη και πράσινα λαχανικά (χωρίς επιδόρπιο, φυσικά, ή άλλα μεταμεσονύκτια σνακ) ώστε να μην έχετε κατακράτηση υγρών όταν ξυπνήσετε.

6. Φορτώστε κάλιο: Το σώμα σας κάνει κατακράτηση υγρών όταν τα επίπεδα καλίου και νατρίου είναι χαμηλά. Φροντίστε να τρώτε φαγητά πλούσια σε κάλιο όπως βραστές πατάτες, λευκά φασόλια και σπανάκι.

7. Μακριά από τα τηγανητά: Το λίπος στα τηγανητά φαγητά μεταβολίζεται πιο αργά και σας κάνει να νιώθετε φουσκωμένοι, χοντροί και γενικά σε κακή κατάσταση. Και ποιος το θέλει αυτό;

8. Τα λίπη τα καλά: Τα μονοακόρεστα λίπη όπως εκείνα που βρίσκονται στις ελιές, στους ξηρούς καρπούς και στο αβοκάντο, φαίνεται πως αυξάνουν τν οξείδωση των λιπών και ιδιαίτερα αυτών στην κοιλιά. Επίσης βοηθούν στ δίαιτα, καθώς το λίπος χορταίνει και δίνει γεύση στα φαγητά. Προσοχή στις μερίδες, όμως.

9. Μακριά από τα διαιτητικά φαγητά: Οι σακχαρο-αλκοόλες , όπως η σορβιτόλη και η μαννιτόλη χρησιμοποιούνται ως γλυκαντικά στα προϊόντα διατροφής και παράγουν αέρια στο έντερο, πράγμα που μπορεί να σας κάνει σαν μπαλόνι.

10. Μην τρώτε... αέρα: Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά όταν μιλάτε ενώ τρώτε, όταν πίνετε από καλαμάκι ή όταν μασάτε τσίχλα, καταναλώνετε μαζί και αέρα ο οποίος συσσωρεύεται στο στομάχι. Φροντίστε να τρώτε μικρές μπουκιές ώστε να κρατάτε τον αέρα μακριά και καλό θα ήταν να κόψετε τις άλλες συνήθειες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.