Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Οι «λάθος» τροφές για πρωινό

Bookmark and Share

Μετά την ξεκούραση του ύπνου και αφού έχουν περάσει πολλές ώρες χωρίς να έχετε φάτε κάτι, το πρωί έχετε ανάγκη από «δραστικά καύσιμα» που θα
δώσουν στον οργανισμό σας την απαραίτητη ενέργεια για να «πάρει μπροστά» και
να ανταπεξέλθει στην καινούργια μέρα που μόλις αρχίζει.

Επιλέξτε να φάτε για πρωινό κάτι ισορροπημένο και υγιεινό που θα σας δώσει την απαραίτητα ενέργεια για το ξεκίνημα χωρίς να σας φορτώσει με περιττά λίπη και ζάχαρη και άρα με παραπανίσια κιλά.


Έτσι, λοιπόν καλό θα ήταν να αποφύγετε τα παρακάτω:

Δημητριακά με ζάχαρη

Ξεχάστε τα ζαχαρώδη δημητριακά. Η απότομη αύξηση του ζαχάρου στο αίμα σας από την ζάχαρη που περιέχουν θα σας οδηγήσει μέσα στην ημέρα να θέλετε να καταναλώσετε περισσότερα γλυκά.

Δημητριακά - σοκολατούχο


Η κλασική επιλογή των δημητριακών για πρωινό μπορεί να είναι μία παγίδα, αν δεν προσέξετε, καθώς πολλές φορές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και είναι χαμηλά σε θρεπτική αξία.

Βάφλες

Οι βάφλες, αποτελούν για πολλούς αγαπημένο πρωινό, αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί περισσότερο ως επιδόρπιο, ανάλογα με τα υλικά που θα την συνοδεύσουν.
Πλέον πολλές τοστιέρες περιέχουν ειδικά εξαρτήματα για την παρασκευή βάφλας, όμως ακόμα κι αν επιλέξετε εσείς τα υλικά με τα οποία θα την φτιάξετε δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ισορροπημένο πρωινό, αφού κάτι τέτοιο απαιτεί έναν σωστό συνδυασμό από υδατάνθρακες, πλούσιους σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, όπως για παράδειγμα μία ομελέτα και φρούτα ή ένα τοστ.

Συσκευασμένος χυμός

Τίποτα δεν θεωρείται πιο τονωτικό από ένα ποτήρι με χυμό φρούτων και λαχανικών. Οι συσκευασμένοι χυμοί, όμως, έχουν συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλή διατροφική αξία.

Προτιμήστε έναν φρεσκοστυμμένο χυμό φρούτων ή λαχανικών που θα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά και καθόλου ζάχαρη και προσπαθήστε να συνδυάσετε και τις δύο κατηγορίες μαζί (φρούτα και λαχανικά).

Γιαούρτι με φρούτα

Το γιαούρτι αποτελεί την σούπερ τροφή για πρωινό, όμως πολλά από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο ως «επιδόρπιο γιαουρτιού» κάθε άλλο παρά υγιεινά είναι. Το γιαούρτι σε απλή μορφή είναι μια πολύ καλή πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και προβιοτικών, όμως στα επιδόρπια γιαουρτιού γίνεται προσθήκη ζάχαρης και χρωστικών, ενώ και τα σιρόπια φρούτων που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως «εμπλουτισμένα» με ζάχαρη.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.