Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Δείτε γιατί μας αρέσει το βρώμικο φαγητό

Bookmark and Share

Όλοι όταν πεινάμε ονειρευόμαστε burgers και σουβλάκια, πίτσες και πατατάκια. Γιατί όμως; Νέα έρευνα δίνει μια εξήγηση και λέει πως ο εγκέφαλος μας είναι
προγραμματισμένος έτσι ώστε να μας αρέσουν περισσότερο τα βλαβερά φαγητά με τις περισσότερες θερμίδες.

Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου McGill στο Κεμπέκ του Καναδά και τα αποτελέσματα της δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό Psychological Science. Σύμφωνα με αυτά, ο εγκέφαλος μας η επιλογή του λεγόμενου «βρώμικου φαγητού» είναι καθαρά θέμα εγκεφάλου.

Το ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι πως ο εγκέφαλος μας φαίνεται να ... «αναγνωρίζει» τα φαγητά με τις περισσότερες θερμίδες χωρίς να δούμε καμιά ετικέτα. Κι αυτό γιατί ο εγκέφαλος του ανθρώπου είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να μας δίνει την εντολή πως μας αρέσουν αυτά τα φαγητά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς νευρολόγους που έκαναν την έρευνα, η εξήγηση κρύβεται σε ένα τμήμα του εγκεφάλου που λέγεται μεσοκοιλιακός προμετωπιαίος φλοιός. Είναι το τμήμα του εγκεφάλου που μας δίνει τη δυνατότητα να υπολογίζουμε τν αξία κι έτσι να μας κάνει να μπορούμε χωρίς να δούμε τα στοιχεία να ξέρουμε ποια τροφή έχει τις περισσότερες θερμίδες.Όταν λοιπόν πεινάμε αυτό το μέρος του εγκεφάλου δίνει εντολή να διαλέξουμε την τροφή με τις περισσότερες θερμίδες ώστε να τραφούμε καλύτερα... ακόμα κι αν δεν χρειαζόμαστε τόσες θερμίδες.

Οι ειδικοί λοιπόν, από την έρευνα τους, βγάζουν το συμπέρασμα πως ο εγκέφαλος είναι γενετικά προγραμματισμένος να διαλέγει τα πιο παχυντικά τρόφιμα.









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.