Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Οι 10 τροφές που δεν τρώνε ποτέ οι καρδιολόγοι

Bookmark and Share

Οι καρδιολόγοι βλέπουν καθημερινά στους ασθενείς τους τις σοβαρές βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στην καρδιά μια ανθυγιεινή διατροφή.
Αν και επιτρέπονται οι περιστασιακές…
ατασθαλίες, όπως ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί ή λίγη σοκολάτα, ορισμένες μικρές απολαύσεις είναι καλό να αποφεύγονται για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφράγματος, εγκεφαλικού και άλλων καρδιαγγειακών επιπλοκών.

Για καλύτερη υγεία της καρδιάς οι ειδικοί συνιστούν σε γενικές γραμμές να επιλέγουμε προϊόντα από όλες τις ομάδες τροφών, με ιδιαίτερη έμφαση στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, στα προϊόντα ολικής άλεσης, στα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, στα πουλερικά χωρίς την πέτσα τους, στους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους, καθώς και στα υγιεινά έλαια όπως το ελαιόλαδο.

Από την άλλη, ορισμένες τροφές «απαγορεύονται», καθώς είναι πλούσιες σε βλαβερά λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.