Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Η θρεπτική αξία των αποξηραμένων φρούτων

Bookmark and Share

Τα αποξηραμένα φρούτα συνεχίζουν να διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά τους, να είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και να αποτελούν μία
υγιεινή επιλογή σνακ.Με εξαίρεση κάποιες
βιταμίνες, όπως είναι η βιταμίνη C, τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά των φρέσκων φρούτων διατηρούνται και στα αποξηραμένα. Για παράδειγμα ο σίδηρος, που αποτελεί συστατικό των βερίκοκων και της σταφίδας, παραμένει σε πολύ καλή περιεκτικότητα και στα αποξηραμένα αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα μισό φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα περιέχουν 3,5 g φυτικές ίνες και έχουν 105 θερμίδες, ενώ ένα φλιτζάνι φρέσκα βερίκοκα περιέχουν 3 g φυτικές ίνες και αποδίδουν περίπου 75 θερμίδες. Επίσης, τα αποξηραμένα βερίκοκα μπορεί να υστερούν σε βιταμίνη C αλλά έχουν βιταμίνη Α γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.

Τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν μία εύκολη λύση για εσάς που δεν μπορείτε να έχετε στο σπίτι σας φρέσκα φρούτα και θέλετε να έχετε μία υγιεινή διατροφή. Επίσης μπορούν να αποτελέσουν από μόνα τους έναγευστικό και χορταστικό σνακ ή να συνοδεύσουν τέλεια το γιαούρτι σας ή ακόμα και τη σαλάτα σας!

Τα αποξηραμένα φρούτα προστατεύουν την καρδιά σας αλλά είναι και ωφέλιμα για τα οστά και έρευνες δείχνουν ότι μπορούν να προλάβουν τις πιθανότητες οστεοπόρωσης, ειδικά στις γυναίκες την περίοδο της εμμηνόπαυσης. Επιπλέον, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωσή τους δεν αυξάνεται γρήγορα το σάκχαρο του αίματος. Κατά συνέπεια, βοηθούν στο να διαρκέσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το αίσθημα του κορεσμού. Τέλος, έχουν αντιοξειδωτικές δράσεις και αντιγηραντικές ιδιότητες. 







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.