Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Βλέπεις Όνειρα; Δες πως τα εξηγούν οι Ψυχολόγοι

Bookmark and Share

Αν είστε από τους ανθρώπους που βιώνουν πολύ έντονα τα όνειρά τους, μπορεί να είναι ένα πραγματικό παζλ  το να προσπαθήσετε να βρείτε
κάποια εξήγηση για το τι θα μπορούσαν να σημαίνουν αυτά που βλέπετε στον ύπνο σας.

Πολύ συχνά, τα όνειρα είναι μηνύματα που στέλνει το υποσυνείδητο και μας βοηθούν να καταλάβουμε το τι να κάνουμε.
Το μυαλό μας είναι γεμάτο εκπλήξεις.
Ο εγκέφαλός μας συνεχώς λαμβάνει μηνύματα από το υποσυνείδητο όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση R.E.M.


O ψυχολόγος Ian Wallace, που έχει ερμηνεύσει πάνω από 150,000 όνειρα κατά τη διάρκεια 30 χρόνων εμπειρίας σαν αναλυτής ονείρων, έχει φτιάξει μία λίστα από τα 9 πιο συνηθισμένα όνειρα και τι θα μπορούσαν να σημαίνουν:

1. Βλέπετε να πέφτετε

Άμα βλέπετε συχνά στον ύπνο σας να πέφτετε, χωρίς να έχετε έλεγχο της κατάστασης, μπορεί να σημαίνει ότι έχετε πολύ ισχυρό δέσιμο με μία κατάσταση ή ένα πρόσωπο και αγχώνεστε πολύ μην το χάσετε από τη ζωή σας.

2. Ανακαλύπτετε ένα αχρησιμοποίητο δωμάτιο

Μέσα στον ύπνο σας, συχνά βρίσκετε ένα δωμάτιο και έχετε την αίσθηση ότι δεν το έχετε ξαναδεί στη ζωή σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είστε στα πρόθυρα μίας μεγάλης ανακάλυψης ή ότι έχετε πρόσφατα ανακαλύψει ένα άγνωστο ταλέντο ή ικανότητα που έχετε.

3. Είστε απροετοίμαστος για ένα τεστ, μία παρουσίαση ή μία ομιλία.

Πολλοί από μας έχουν βιώσει ένα παρόμοιο όνειρο. Όσο και αν προετοιμάζεστε για ένα επερχόμενο γεγονός, ο φόβος της αποτυχίας θα σας δημιουργεί όνειρα σαν και αυτό.
Είναι ένας τρόπος να σας πει το υποσυνείδητό σας ότι πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας, τόσο που το άγχος έχει μπει και στα όνειρά σας.

4. Βλέπετε να πετάτε

Τέτοια όνειρα είναι πολύ συνηθισμένα και υποδηλώνουν την ελευθερία ή την απελευθέρωση από μία σημαντική απόφαση που πήρατε, κυρίως πάνω σε ένα θέμα που σας απασχολεί και σας αγχώνει.

Επίσης τέτοια όνειρα υποδηλώνουν την πνευματική ετοιμότητα να ασχοληθείτε με νέες προκλήσεις που έρχονται.

5. Είστε φυλακισμένοι σε ένα ανεξέλεγκτο όχημα

Είτε είναι αυτοκίνητο, πλοίο, αεροπλάνο ή τρένο, το συναίσθημα του να είσαι φυλακισμένος σε μία τρελή διαδρομή  δείχνει την ανησυχία σας ότι δεν έχετε τον έλεγχο μίας κατάστασης. Επίσης μπορεί να υποδηλώνει φόβο ότι δεν είστε σε θέση να περπατήσετε το δρόμο σας προς την επιτυχία.

6. Είστε γυμνοί στο δρόμο

Τίποτα δεν είναι πιο ταπεινωτικό από το να βρίσκεστε γυμνοί σε δημόσιο χώρο. Το όνειρο αυτό υποδηλώνει φόβο ότι είστε ευάλωτοι και έχετε έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σας.

7. Θέλετε να πάτε στην τουαλέτα, αλλά δεν υπάρχει πουθενά

Τέτοια κατάσταση μπορεί να προκαλέσει πανικό και απόγνωση στην πραγματική ζωή. Πόσο μάλλον στα όνειρα. Εκεί βέβαια μία ερμηνεία είναι ότι νιώθετε αδύναμοι να εκφράσετε τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας.

8. Βλέπετε να σας πέφτουν τα δόντια σας

Μάλλον εφιάλτης παρά όνειρο θα έλεγε κανείς, ένα τέτοιο όνειρο υποδηλώνει την αίσθηση της αδυναμίας ή της αποτυχίας. Τα δόντια συμβολίζουν την αυτοπεποίθηση, όπως και το να σας πέφτουν δείχνει την έλλειψη της αυτοπεποίθησης και της ζωντάνιας.

9. Βλέπετε να σας κυνηγάει κάποιος ή κάτι

Αυτό είναι άλλο ένα συνηθισμένο όνειρο, που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε εφιάλτη και δείχνει ότι έχετε κάποια θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε, αλλά δεν ξέρετε το πώς και παίρνουν μορφή στα όνειρά σαν οντότητες που σας κυνηγούν.

Είδατε κάποιο από αυτά τα όνειρα πρόσφατα;











0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.