Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Εχετε αϋπνίες; Αν ναι, τα κεράσια είναι η λύση

Bookmark and Share

Σας ταλαιπωρούν αϋπνίες; Δεν είστε οι μόνοι. Είναι ένα κοινό πρόβλημα στους ενήλικες και σύμφωνα με τις στατιστικές επηρεάζει το 23-24% του
πληθυσμού σε ηλικίες άνω τω 65 ετών.Ως αϋπνία ορίζεται η δυσκολία στον ύπνο κατά μέσο όρο για περισσότερα από τρία βράδια την εβδομάδα.

Η μακροχρόνια έλλειψη ύπνου, πέρα από αίσθημα εξάντλησης στους πάσχοντες, μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την υγεία των ατόμων, ειδικά των ηλικιωμένων.

Η αϋπνία συνδέεται με υψηλότερη επικράτηση του χρόνιου πόνου, υψηλή πίεση διαβήτη τύπου 2 και μείωση της γνωστικής λειτουργίας γνωστότερης ως άνοια

Η αϋπνία οδηγεί πολλούς στη λήψη υπνωτικών χαπιών τα οποία όμως μπορεί με τη σειρά τους να οδηγήσουν σε περαιτέρω προβλήματα. Ειδικοί λένε ότι ειδικότερα τους ηλικιωμένους τετραπλασιάζουν τον κίνδυνο ατυχημάτων λόγω πτώσης.
Μπορεί να αυξήσει μέχρι και 90 λεπτά το συνολικό χρόνο που κοιμάται τη μέρα

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα στις ΗΠΑ, βρήκαν ότι ο χυμός κεράσι επί δύο εβδομάδες, μπορεί να αυξήσει μέχρι και 90 λεπτά το συνολικό χρόνο που κοιμάται τη μέρα.

Τα κεράσια είναι μια φυσική πηγή μελατονίνης , της ορμόνης που βοηθά στη ρύθμιση του κύκλου του ύπνου.Ρυθμίζει τον κύκλο του ύπνου και πιστεύεται ότι έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η μελατονίνη έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία διαταραχών του ύπνου και μελετάται για την αποτελεσματικότητά της ως θεραπεία για μια ποικιλία ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του AIDS, του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.